A tiramisu egy újfajta olasz desszert, ami a nyolcvanas évek közepén lett igazán népszerű. Napjainkban pedig nem csak Olaszországban, hanem a világ különböző országaiban is közkedvelt édességnek számít. Ami nem csoda, hiszen a kávéban áztatott finomságnak kevesen tudnak ellenállni.
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 2 dl kávé
- 36 db babapiskóta
- holland kakaópor
Elkészítése:
A mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, majd hozzá tesszük a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, ezt követően pedig laza mozdulatokkal a mascarponéhez keverjük. Következő lépésnél egy mélytányérba töltjük a kávét és megforgatjuk benne a babapiskótákat gyors mozdulatokkal. Ügyeljünk arra, hogy ne ázzanak el teljesen.
Egy körülbelül hat cm falmagasságú tálban szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskóták felét. Rákenjük a krémünk felét, majd rápakolunk egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótát, és rátesszük a maradék krémet. Utolsó lépésként megszórjuk egy nagy adag kakaóporral és hűtőbe tesszük, minimum 3 órára, de a legjobb egy egész éjszakát pihentetni.