Ha elegünk van a húsvéti puffadásból, de kívánjuk az édességet, ideális lehet ez a kókusztorta recept, mivel liszt és cukormentes.


Hozzávalók (8 szelethez, 18 cm-es tortaformához):

  • 160 g köles
  • 200 g víz
  • 200 g kókusztej
  • 20 g kókuszreszelék
  • 100 g eritrit
  • 3 db tojás
  • vanília őrlemény
  • csipet só

Elkészítés:

Először alaposan átmossuk a kölest, majd a vízzel hígított kókusztejben 15 perc alatt puhára főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni. A hűlés alatt a köles az összes folyadékot magába fogja szívni.

A tojásokat közben kettéválasztjuk, sárgájukat hozzákeverjük a langyosra hűlt köleshez.

Érdemes valóban türelmesen kivárni, míg kihűl a köles, különben könnyedén rántottává válhat a tojás.

Ezt követően édesítünk, majd kókuszreszeléket, vanília őrleményt szórunk bele. Ehhez hozzáadunk egy csipet sót és jól összekavarjuk. Habbá verjük a tojásfehérjéket, majd 2-3 részletben óvatosan a köles masszába forgatjuk. Előmelegítjük a sütőt 160 Celsius-fokra és kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral (ki is vajazhatjuk). Ebbe jön bele a massza. 35-40 perc alatt készre sütjük a tortát.

Amikor megsült (tűpróbával ellenőrizzünk), ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral, fahéjjal, de megkenhetjük pudinggal vagy lekvárral is, ám önmagában is nagyon finom desszertet kapunk.

(Forrás: Mentes Recept Blog)


A figyelmetekbe ajánljuk