Festett tojásokat bocsátanak aukcióra Zalaegerszegen

Festett tojásokat bocsátanak aukcióra Zalaegerszegen

Egy jótékonysági aukción értékesítenek képzőművészeti alkotásokkal díszített, hatalmas tojásokat Zalaegerszegen. Március 25. és április 3. között mutatják be a műtárgyakat, méghozzá öt helyszínen.


Az öt tojást, melyek 70 centiméter magasak, helyi képzőművészek készítették műgyantából. Az elkészült alkotások hűen tükrözik a készítő művészek egyedi stílusjegyeit és technikáját.

Az említett művészek között szerepelnek Bánfalvi Rita és Müller Roxána ékszertervezők, kiknek munkáján megjelenik a kék szín, valamint a tojásfelületet körbeölelő háló. A műalkotáson továbbá feltűnnek aranyhalak és színesre lakozott vízi virágok is.

Kiss Ágnes Katinka festőművész pirosan izzó alkotása emellett egy paradicsomi életet megidéző tojás, tehát az újjászületést jelképezi. A művek között szerepel Szabolcs Péter szobrászművész alkotása is, – amely egy héjaira szétbontott tojásban elhelyezkedett embriót mutat be – finom részleteiben a születés, világra jövés csodáját jeleníti meg.

Nemes László festőművész munkája egyéni, különleges színvilágával és klasszikus, zalaegerszegi elemekkel nyűgözi le a nézőket. Nagy Kálmán festőművész panoptikumszerű alkotása pedig az éjszaka és a nappal váltakozását, valamint a bolygókat mutatja be.

A zalaegerszegi hangverseny- és kiállítóterem ezzel a kezdeményezéssel kívánt a zalai megyeszékhelyű művészeknek egy olyan lehetőséget adni, hogy az ünnep közeledtével, jótékonysági céllal alkothassanak. Az öt tojást április 6. és 9. között egy online aukción értékesítik majd.

Az aukción kapott összeg felét a Zalaegerszegi Gyermekotthon részére juttatják el, másik fele pedig az alkotókat illeti meg.

(Forrás: Kultúra)


A figyelmetekbe ajánljuk