A becslések szerint a 2020 UX3 26-59 méter átmérőjű lehet.


Abban az esetben, ha bekerülne a Föld légkörébe, egy ekkora objektum már csak részben semmisülne meg, töredékei pedig még a felszínt is elérnék – tudjuk meg a Fox beszámolója alapján a 24.hu cikkéből.

Csak hogy pontosan értsük, mekkora aszteroidáról beszélünk, a 2013-as cseljabinszki meteorrobbanás során egy ennél kisebb, 17 méter széles objektum csapódott a földbe, ami akkor több mint ezer ember sérülését okozta.

Hasonlótól azonban most nem kell tartanunk, az október 31-én mellettünk elhaladó aszteroida ugyanis csillagászati szempontból körülbelül 5,1 millió kilométerre lesz tőlünk, bár ezzel a közelséggel is kiérdemelte magának, hogy az úgynevezett Föld-közeli objektumok közé tartozzon.

Bolygónk környezetében évente számtalan kisebb-nagyobb aszteroida száguld el. A technológia fejlődésének köszönhetően a szakértők az utóbbi időkben egyre több ilyen objektumot tudnak észlelni, de még így is rengeteg aszteroida vár a felfedezésre.

Friss

Így kaphatunk karácsonyi ajándékot a világ bármely pontjáról

A mikulás – vagy jézuska – talán valóban létezik, ha nem is úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk. Mégis, van egy módja annak, hogy a világ túlsó végéről kapjunk olyan ajándékot, amelyre valószínűleg nem is hittük, hogy vágyunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk