Az otthonfőzés fogalma sokak számára ijesztő lehet, megriadnak tőle már az első kanyarban. Holott tudatos tervezéssel gyorsan és könnyedén elkészülő vacsorákkal lephetjük meg magunkat és szeretteinket. Az olasz konyha óriási előnye pedig pontosan ez: egyszerű ételek lehengerlő ízélményekkel.
Jó hír, hogy a spagetti tonno e burro elkészítése a jól ismert itáliai fogásoknál is sokkal gyorsabb.
A Bon Appétit receptje szerint forraljunk fel egy nagy fazék vizet. Bőségesen ízesítsük sóval, majd adjunk hozzá egy csomag spagettit, és főzzük a csomagolás utasításai szerint. Amíg a tészta fő, tegyünk három olívaolajas tonhalkonzervet egy nagy keverőtálba, ezután villával törjük össze. Ezt követően egy fél olvasztott vajat adjunk hozzá a halas péphez, és szórjunk rá frissen őrölt borsot. Utóbbit ízlés szerint.
Ez is érdekelhet:Spenótból tészta? Pár perc alatt te is elkészítheted!
Időközben érdemes megkóstolni a tésztát. Elég sós? Ha nem, nyugodtan adhatunk még hozzá. Abban a pillanatban, amikor a tészta már al dente, fogóval gyorsan tegyük át a tálba, majd keverjük jól össze, amíg a spagettit elég szaftosnak nem látjuk. Ha esetleg túlfőznénk a tésztát, akkor sem kell kétségbeesni, hiszen ezzel a trükkel könnyedén megmenthetjük.
Ha kissé száraznak tűnik, önthetünk hozzá egy kis főzővizet, de egy kis extra vajdarab sem rontja el. Kóstolgassuk és ízesítsük sóval, ha szükséges. Tegyünk rá még borsot, és kész is.
Persze ezen felül is extrázhatjuk még. Szórhatunk rá apróra vágott petrezselymet vagy bazsalikomot, reszelt citromhéjat vagy zúzott olajbogyót.
Olvasd el ezt is! A tészta egészségesebb, mint gondolnánk. Miért kellene kihagyni az étrendből?
De tálalhatjuk citromszeletekkel, amiket a tetejére facsarhatunk. Vagy piríthatunk hozzá egy kis zsemlemorzsát és apróra vágott fokhagymát olívaolajban, hogy ropogós legyen a teteje.