tonhalsaláta

Nem gondoltad volna, de ez a hozzávaló teszi tökéletessé  tonhalsalátát

Mitől lesz nagyszerű egy tonhalsaláta? A válasz gyakran az egyensúlyban rejlik: a tonhal sóssága, a majonéz zsírossága és a citrusok zamatosságának mérlegelése az egymást kiegészítő ízek kombinációjában. De ugyanez vonatkozik a textúrára is: a tonhalas saláta pépes és puha, ezért érdemes valami ropogósat hozzáadni. Mi pedig eláruljuk, mi a legjobb választás!

Ez a titkos és szuper kiegészítő pedig nem más, mint az alma. A gyümölcs hozzáadása nemcsak frissességet kölcsönöz a salátának, hanem különleges élményt is nyújt az étkezés során. Így készítsd el!

Hozzávalók:

  • 2 konzerv tonhal olajban vagy saját levében
  • 2 alma
  • 1 kisebb lilahagyma, vékonyan felkarikázva
  • 1/2 csésze dió vagy mandula,
  • 1/4 csésze natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál méz
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem vagy koriander levél

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a tonhalat, az apró kockákra vágott almát, a lilahagymát, és a magvakat.
  2. Egy kisebb tálban készítsd el a dresszinget: keverd össze a natúr joghurtot, majonézt, citromlevet és mézet. Adj hozzá sót és frissen őrölt fekete borsot ízlés szerint.
  3. Öntsd a dresszinget a tonhalmájra, majd óvatosan keverd össze, hogy a saláta jól átvegye az ízeket.
  4. Hagyd pihenni a hűtőben legalább fél órán át, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Tálald friss petrezselyem- vagy korianderlevéllel díszítve, és kész is.


A figyelmetekbe ajánljuk