Mitől lesz nagyszerű egy tonhalsaláta? A válasz gyakran az egyensúlyban rejlik: a tonhal sóssága, a majonéz zsírossága és a citrusok zamatosságának mérlegelése az egymást kiegészítő ízek kombinációjában. De ugyanez vonatkozik a textúrára is: a tonhalas saláta pépes és puha, ezért érdemes valami ropogósat hozzáadni. Mi pedig eláruljuk, mi a legjobb választás!
Ez a titkos és szuper kiegészítő pedig nem más, mint az alma. A gyümölcs hozzáadása nemcsak frissességet kölcsönöz a salátának, hanem különleges élményt is nyújt az étkezés során. Így készítsd el!
Hozzávalók:
- 2 konzerv tonhal olajban vagy saját levében
- 2 alma
- 1 kisebb lilahagyma, vékonyan felkarikázva
- 1/2 csésze dió vagy mandula,
- 1/4 csésze natúr joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál méz
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- friss petrezselyem vagy koriander levél
Ez is érdekelhet: Könnyed vacsoraötlet: spenótos-tonhalas palacsinta
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a tonhalat, az apró kockákra vágott almát, a lilahagymát, és a magvakat.
- Egy kisebb tálban készítsd el a dresszinget: keverd össze a natúr joghurtot, majonézt, citromlevet és mézet. Adj hozzá sót és frissen őrölt fekete borsot ízlés szerint.
- Öntsd a dresszinget a tonhalmájra, majd óvatosan keverd össze, hogy a saláta jól átvegye az ízeket.
- Hagyd pihenni a hűtőben legalább fél órán át, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálald friss petrezselyem- vagy korianderlevéllel díszítve, és kész is.