rizses tonhalsaláta

Ha szeretnél egy gyors és nagyon könnyen elkészíthető ételt, ami akár több napig tárolható, akkor ez a recept neked való!


Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg paradicsom
  • 10 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 közepes hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk curry
  • 35 dkg tonhalkonzerv
  • 3 dl vinaigrette-mártás (francia szósz)
  • ízlés szerint akár tojás is főzhetünk hozzá

Elkészítése:

Lobogó sós vízben körülbelül 15 percig főzzük a rizst, majd leszűrjük, ezután hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk. Evőkanálnyi olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd megszórjuk curryvel és végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is.

Ezt követően ízesítsük, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük még 20 percig. A sós vízben párolt zöldborsót és a tonhalat összevegyítjük a kihűlt rizzsel és a paradicsommal.

Legvégül meglocsoljuk vinaigrette-mártással, jól összekeverjük és tálalás előtt pihentessük egy órát körülbelül. Tálaláskor tépkedett petrezselyemzölddel és aprított csilipaprikával is megszórhatjuk.


A figyelmetekbe ajánljuk