Ha szeretnél egy gyors és nagyon könnyen elkészíthető ételt, ami akár több napig tárolható, akkor ez a recept neked való!
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 50 dkg paradicsom
- 10 dkg zsenge zöldborsó
- 1 közepes hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk curry
- 35 dkg tonhalkonzerv
- 3 dl vinaigrette-mártás (francia szósz)
- ízlés szerint akár tojás is főzhetünk hozzá
Elkészítése:
Lobogó sós vízben körülbelül 15 percig főzzük a rizst, majd leszűrjük, ezután hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk. Evőkanálnyi olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd megszórjuk curryvel és végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is.
Ezt követően ízesítsük, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük még 20 percig. A sós vízben párolt zöldborsót és a tonhalat összevegyítjük a kihűlt rizzsel és a paradicsommal.
Legvégül meglocsoljuk vinaigrette-mártással, jól összekeverjük és tálalás előtt pihentessük egy órát körülbelül. Tálaláskor tépkedett petrezselyemzölddel és aprított csilipaprikával is megszórhatjuk.