Könnyed, magas fehérjetartalmú spenótos-tonhalas palacsinta, ami tökéletes választás lehet egy nehéz nap után.
Összetevők:
- 2 teáskanál repceolaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 250 g bébispenót
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 120 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
- 200 g túró
- 2 nagy tojás
- 4 evőkanál sima teljes kiőrlésű liszt
- 200 g konzerv csemegekukorica, lecsepegtetve
- 1 kis lilahagyma, apróra vágva
- 85 g cseresznyeparadicsom, negyedelve
- 10 bazsalikomlevél, apróra vágva
- 4 magozott kalamata olajbogyó, szeletelve
- 2 teáskanál balzsamecet
Ez is érdekelhet:6 udvariasnak tűnő, de valójában kellemetlen szokás a baráti vacsoraesteken
Elkészítés:
Keverjük össze a saláta összes hozzávalóját, és tegyük félre. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 1 teáskanálnyi olajat, és pirítsuk meg a fokhagymát. Keverjük hozzá spenótot, hogy megfonnyadjon, majd tegyük hozzá a paradicsompürét, a tonhalat és a túrót. Ha ezzel megvagyunk tegyük félre.
A tojásokat verjük fel a liszttel és 2 evőkanál vízzel. Melegítsük fel a maradék olajat egy közepes méretű, tapadásmentes serpenyőben, adjuk hozzá a tészta felét, és forgassuk körbe a serpenyőben. Rövid ideig süssük, amíg megdermed, majd egy spatulával fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megsüljön. Ha palacsinták kész vannak kanalazzuk bele a tölteléket és tálaljuk a salátával.