spenótos palacsinta

Megúszós vacsoraötlet: spenótos-tonhalas palacsinta

Könnyed, magas fehérjetartalmú spenótos-tonhalas palacsinta, ami tökéletes választás lehet egy nehéz nap után.


Összetevők:

  • 2 teáskanál repceolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 250 g bébispenót
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 120 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
  • 200 g túró
  • 2 nagy tojás
  • 4 evőkanál sima teljes kiőrlésű liszt
A salátához:
  • 200 g konzerv csemegekukorica, lecsepegtetve
  • 1 kis lilahagyma, apróra vágva
  • 85 g cseresznyeparadicsom, negyedelve
  • 10 bazsalikomlevél, apróra vágva
  • 4 magozott kalamata olajbogyó, szeletelve
  • 2 teáskanál balzsamecet

Ez is érdekelhet:6 udvariasnak tűnő, de valójában kellemetlen szokás a baráti vacsoraesteken

Elkészítés:

Keverjük össze a saláta összes hozzávalóját, és tegyük félre. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 1 teáskanálnyi olajat, és pirítsuk meg a fokhagymát. Keverjük hozzá spenótot, hogy megfonnyadjon, majd tegyük hozzá a paradicsompürét, a tonhalat és a túrót. Ha ezzel megvagyunk tegyük félre.

A tojásokat verjük fel a liszttel és 2 evőkanál vízzel. Melegítsük fel a maradék olajat egy közepes méretű, tapadásmentes serpenyőben, adjuk hozzá a tészta felét, és forgassuk körbe a serpenyőben. Rövid ideig süssük, amíg megdermed, majd egy spatulával fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megsüljön. Ha palacsinták kész vannak kanalazzuk bele a tölteléket és tálaljuk a salátával.

A figyelmetekbe ajánljuk