Pesti István – nemzetközileg is jegyzett séf – bázisa a fine dining koncepciót követő tatai Platán és a Platán Gourmet, ezzel párhuzamosan látja el a LUA Resort gasztronómiai tanácsadója feladatot, mint Chef consultant.
Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2015 márciusában, a budapesti Tanti konyhafőnökeként – az étterem nyitása után néhány hónappal – Michelin-csillagot kapott, mely jelenleg a létező legnagyobb gasztronómiai elismerés.
Pestit nem csak, mint rendkívüli precizitással dolgozó séfet ismerik, de a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól is híres, de sokan úgy vélik, hogy ő a legszebben tálaló magyar szakács.
A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben edződött, komoly szakmai múlttal rendelkező séf, Pintér Károly a Dubaji Világkiállításon képviselte hazánk gasztronómiáját. A magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kapott a gasztronómiai kínálat, hiszen közel kétmillió világutazó találkozhatott fogásaival.
Pintér nagyon büszke a magyar konyhára, mert szerinte ma szakácsként nagyon sokszínű világban élhet, sokféle alapanyaghoz nyúlhat.
Jellemző rá, hogy megmarad azoknál az ízeknél, ami a legtöbbünk emlékezetében él az adott ételről, de a gasztroforradalomnak nevezett megújulás révén már modern köntösben készíti el azokat.
Büszkén mutatná meg bármelyik tányérját a csillagos helyeket járó foodie-knak is, mert szerinte az ízben rejlik a lényeg, és abban biztosra megy. Főzés iránti szenvedélye meghatározza az életét, ahogy ő fogalmaz: „
a legjobban alkotni, valami új dolgot létrehozni szeretek a konyhában.
A kreációkhoz a modern konyhatechnológia vívmányait és a környékbeli alapanyagokat hívták társul. A séfek által megálmodott és augusztus 13-án is valósággá váló menüsor részeként asztalra kerül sügér, kápia ponzu, kosho. Felszolgálunk majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák és ribizli bonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis.
A fogásokhoz kiváló champagne-okat társítunk, amelyről az est Champagne és bor házigazdája, Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében.
2022. augusztus 13., szombat, 20:30
MENÜ
Amuse-bouche a’la Pesti István
- Zöldfűszeres tejföl, sült tészta, kaviár;
- Chef meglepetés falat.
Előétel
- Pesti István: sügér, kápia ponzu, kosho;
- Pintér Károly: nyúl, fermentált bébirépa, sós citrom.
Főétel
- Pesti István: kecsege, langusztino, vajmártás, fava bab;
- Pintér Károly: kacsamell, som, zeller.
Desszert a’la Pintér Károly ▪ Joghurt, csoki, homoktövis.
Petit four a’la Pesti István ▪ Joghurtos fekete ribizli bonbon, passió, mák bonbon.
Champagne válogatás
- Kreinbacher Extra Dry 2017;
- Kreinbacher Prestige 2017;
- Piper Heidsieck Essentiel;
- Charles Heidsieck Blanc de Blancs;
- Deutz Rosé Sakura;
- Rare Millésime 2008.