Négykezes vacsorát rendez közösen a Platán és a LUA
Platán/Lua Resort

Négykezes vacsorát rendez közösen a Platán és a LUA

Augusztus 13-án, szombaton, két kiváló séf és jó barát, Pesti István, a tatai Platán Executive Chef-jének és Pintér Károly, a LUA Resort*****Balatonfüred Executive Chef-jének ételkompozíció kerülnek asztalra Balatonfüred különleges augusztusi vacsoraestjén, a LUA Resort luxusszálloda NOON éttermében.


Pesti István – nemzetközileg is jegyzett séf – bázisa a fine dining koncepciót követő tatai Platán és a Platán Gourmet, ezzel párhuzamosan látja el a LUA Resort gasztronómiai tanácsadója feladatot, mint Chef consultant.

Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2015 márciusában, a budapesti Tanti konyhafőnökeként – az étterem nyitása után néhány hónappal – Michelin-csillagot kapott, mely jelenleg a létező legnagyobb gasztronómiai elismerés.

Pestit nem csak, mint rendkívüli precizitással dolgozó séfet ismerik, de a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól is híres, de sokan úgy vélik, hogy ő a legszebben tálaló magyar szakács.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben edződött, komoly szakmai múlttal rendelkező séf, Pintér Károly a Dubaji Világkiállításon képviselte hazánk gasztronómiáját. A magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kapott a gasztronómiai kínálat, hiszen közel kétmillió világutazó találkozhatott fogásaival.

Pintér nagyon büszke a magyar konyhára, mert szerinte ma szakácsként nagyon sokszínű világban élhet, sokféle alapanyaghoz nyúlhat.

Jellemző rá, hogy megmarad azoknál az ízeknél, ami a legtöbbünk emlékezetében él az adott ételről, de a gasztroforradalomnak nevezett megújulás révén már modern köntösben készíti el azokat.

Büszkén mutatná meg bármelyik tányérját a csillagos helyeket járó foodie-knak is, mert szerinte az ízben rejlik a lényeg, és abban biztosra megy. Főzés iránti szenvedélye meghatározza az életét, ahogy ő fogalmaz: „

a legjobban alkotni, valami új dolgot létrehozni szeretek a konyhában.

A kreációkhoz a modern konyhatechnológia vívmányait és a környékbeli alapanyagokat hívták társul. A séfek által megálmodott és augusztus 13-án is valósággá váló menüsor részeként asztalra kerül sügér, kápia ponzu, kosho. Felszolgálunk majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák és ribizli bonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis.

A fogásokhoz kiváló champagne-okat társítunk, amelyről az est Champagne és bor házigazdája, Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében.

2022. augusztus 13., szombat, 20:30

MENÜ

Amuse-bouche a’la Pesti István

 • Zöldfűszeres tejföl, sült tészta, kaviár;
 • Chef meglepetés falat.

Előétel

 • Pesti István: sügér, kápia ponzu, kosho;
 • Pintér Károly: nyúl, fermentált bébirépa, sós citrom.

Főétel

 • Pesti István: kecsege, langusztino, vajmártás, fava bab;
 • Pintér Károly: kacsamell, som, zeller.

Desszert a’la Pintér Károly ▪ Joghurt, csoki, homoktövis.

Petit four a’la Pesti István ▪ Joghurtos fekete ribizli bonbon, passió, mák bonbon.

Champagne válogatás

 • Kreinbacher Extra Dry 2017;
 • Kreinbacher Prestige 2017;
 • Piper Heidsieck Essentiel;
 • Charles Heidsieck Blanc de Blancs;
 • Deutz Rosé Sakura;
 • Rare Millésime 2008.

A foglalás menetéről, valamint az árakről erre a linkre kattintva tudhatnak meg többet.

A figyelmetekbe ajánljuk