A portál ugyanis azt írja, hogy a két különböző folyamatot – a víz felforralását és a tészta főzését – lecsökkenthetjük egyre is.
Még több konyhai tipp! Fokhagymapucolás a mikróban? Ezzel a trükkel lehetséges!
Ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint a tésztát rögtön a hideg vízbe beletenni, amit ezután – a tésztával együtt – elkezdünk felforralni!
A száraztészta ugyanis már akkor elkezd megpuhulni, amikor a víz még csak langyos, így a forrástól számítva már csak 4-5 percre van szükség.
A portál szerint így egyrészt gyorsabban is készül el az étel, de más előnye is van ennek a metódusnak. Így ugyanis sokkal több időt tölt a tészta a vízben, kioldódik belőle a keményítő, így ezután a felhasznált vizet bátran használhatjuk többféle mártás alapjaként is.
Érdemes figyelni a víz mennyiségére is! A trükk szerint nem szabad túl sok vizet használni a tészta elkészítéséhez, bőven elég, ha annyi folyadékot adunk hozzá, amennyi éppen ellepi.
Ezt is olvasd el! Ezzel a hétköznapi zöldség trükkel lesz tökéletes a tükörtojás
Ezen felül a portál azt javasolja, hogy ha a víz elérte a forráspontot, rögtön vegyük vissza a hőmérsékletet és közepes lángon főzzük tovább a tésztát.