A gyors tésztafőzés titka a hideg víz lenne?

A gyors tésztafőzés titka a hideg víz lenne?

A különböző tészták főzése a legegyszerűbb konyhai műveletek közé tartozik. A vizet feltesszük forrni, majd a forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát és hagyjuk főni addig, amíg el nem éri a megfelelő állagot – gondolja mindenki. A TheKitchn szerint azonban a legtöbben már az első lépésnél elrontják a dolgot.

A portál ugyanis azt írja, hogy a két különböző folyamatot – a víz felforralását és a tészta főzését – lecsökkenthetjük egyre is.

Még több konyhai tipp! Fokhagymapucolás a mikróban? Ezzel a trükkel lehetséges!

Ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint a tésztát rögtön a hideg vízbe beletenni, amit ezután – a tésztával együtt – elkezdünk felforralni!

A száraztészta ugyanis már akkor elkezd megpuhulni, amikor a víz még csak langyos, így a forrástól számítva már csak 4-5 percre van szükség.

A portál szerint így egyrészt gyorsabban is készül el az étel, de más előnye is van ennek a metódusnak. Így ugyanis sokkal több időt tölt a tészta a vízben, kioldódik belőle a keményítő, így ezután a felhasznált vizet bátran használhatjuk többféle mártás alapjaként is.

Érdemes figyelni a víz mennyiségére is! A trükk szerint nem szabad túl sok vizet használni a tészta elkészítéséhez, bőven elég, ha annyi folyadékot adunk hozzá, amennyi éppen ellepi.

Ezt is olvasd el! Ezzel a hétköznapi zöldség trükkel lesz tökéletes a tükörtojás

Ezen felül a portál azt javasolja, hogy ha a víz elérte a forráspontot, rögtön vegyük vissza a hőmérsékletet és közepes lángon főzzük tovább a tésztát.

A figyelmetekbe ajánljuk