Szereted a tonhalas Subway-szendvicset? Van egy nagyon rossz hírünk!

Szereted a tonhalas Subway-szendvicset? Van egy nagyon rossz hírünk!

Perben állítják, hogy a Subway-es tonhal rendkívül furcsa DNS-t tartalmaz.


Ezúttal a Washington Post is beszámolt arról, hogy a felperesek új, baljóslatú állításokat tettek arról, hogy az állítólagos tonhal valóban milyen genetikai anyagot tartalmaz.

Ennek okán húsz dél-kaliforniai Subway-helyről gyűjtöttek tonhalmintákat, és elküldték őket a UCLA Ökológiai és Evolúciós Biológiai Tanszékének Barber Laboratóriumába.

A kereset szerint e tesztek eredményei pedig nem voltak bizalomgerjesztőek. A húsz minta közül csak egy mutatott ki tonhal DNS-t, de mind a húsz mintában találtak csirke DNS-t, tizenegy mintában sertéshúst, további hét mintában pedig marhahús jelenlétét jelezték.

Ez pedig nem csak egy szimpla átverés lenne, ugyanis számtalan vásárló ezáltal megsértette a vallási irányelveit, vagy akár a peszkatarianizmusig terjedő étrendi korlátozásait, ami a Subway részéről óriási etikai baklövést jelentene.

Érdemes megjegyezni, hogy a Subway továbbra is határozottan tiltakozik az állítások ellen.

A felperesek legújabb vádjai a Subway ellen, ugyanolyan alaptalanok, mint a korábbi kísérleteik. Ezek az állítások hamisak, és hamarosan bebizonyosodik, hogy teljes hazugságok, ha az ügy túljut a beadványok benyújtásának szakaszán"

– nyilatkozta Mark Goodman, a Subwayt képviselő ügyvéd.

A figyelmetekbe ajánljuk