Vannak olyan napok, amikor nincs kedve az embernek órákat állni a konyhában és a legkülönlegesebb fogásokat elkészíteni. Ekkör jöhetnek a megúszós receptek, mint ez a pesztós tésztasaláta, ami könnyed, de mégis laktató!
Hozzávalók:
Használhatunk bolti pesztót is, de mi is könnyedén elkészíthetjük.
Pesztó:
- 2 evőkanál fenyőmag, pirított (dió, kesudió, mandula helyett)
- 2 csésze (szorosan csomagolt) bazsalikomlevelek
- 1 kis gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1/2 csésze parmezán , finomra reszelt
- 1/2 teáskanál főzősó/kosher só
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 7 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál majonéz
- 250 g félbevágott cseresznyeparadicsom
- 220 g mozarella
- 1 csésze rukkola
- 1/2 teáskanál főzősó/kosher só
- tetszőleges tészta
Ez is érdekelhet: 100 éve maradékból született, ma a világ leghíresebb salátája
Elkészítése:
Főzzük meg a tésztát, amikor pedig elkészült szűrjük le, illetve hideg víz alatt öblítsük le. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A pesztó összes hozzávalóját tegyük egy edénybe, majd botmixer segítségével pépesítsük simára. Ezt követően tegyük a tésztát egy tálba, öntsük rá a pesztót. Adjuk hozzá a majonézt, majd jól forgassuk össze. Ezután jöhet a mozzarella és a paradicsom. Óvatosan forgassuk össze, legutoljára pedig jöhet a rukkola. Még egyszer keverjük át, és tálalhatjuk is.