pesto

Megúszós vacsoraötlet a forró nyári estékre: pesztós tésztasaláta

Vannak olyan napok, amikor nincs kedve az embernek órákat állni a konyhában és a legkülönlegesebb fogásokat elkészíteni. Ekkör jöhetnek a megúszós receptek, mint ez a pesztós tésztasaláta, ami könnyed, de mégis laktató!


​Hozzávalók:

Használhatunk bolti pesztót is, de mi is könnyedén elkészíthetjük.

Pesztó:

  • 2 evőkanál fenyőmag, pirított (dió, kesudió, mandula helyett)
  • 2 csésze (szorosan csomagolt) bazsalikomlevelek
  • 1 kis gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 csésze parmezán , finomra reszelt
  • 1/2 teáskanál főzősó/kosher só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 7 evőkanál extra szűz olívaolaj
Saláta:
  • 2 evőkanál majonéz
  • 250 g félbevágott cseresznyeparadicsom
  • 220 g mozarella
  • 1 csésze rukkola
  • 1/2 teáskanál főzősó/kosher só
  • tetszőleges tészta

Ez is érdekelhet: 100 éve maradékból született, ma a világ leghíresebb salátája

Elkészítése:

Főzzük meg a tésztát, amikor pedig elkészült szűrjük le, illetve hideg víz alatt öblítsük le. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A pesztó összes hozzávalóját tegyük egy edénybe, majd botmixer segítségével pépesítsük simára. Ezt követően tegyük a tésztát egy tálba, öntsük rá a pesztót. Adjuk hozzá a majonézt, majd jól forgassuk össze. Ezután jöhet a mozzarella és a paradicsom. Óvatosan forgassuk össze, legutoljára pedig jöhet a rukkola. Még egyszer keverjük át, és tálalhatjuk is.


A figyelmetekbe ajánljuk