Könnyed és ropogós salátát mutatunk.
Ebben a nyári kánikulában érthető, ha könnyed és hideg ételekre vágyunk. Ilyenkor jó ötlet a salátakészítés. A puha sajt, alma, zeller és a krémes öntet megfelelő párosítás egy nyári délutánon.
Sajtból ementálit, goudát és edamit érdemes beletenni, almából pedig mindenképpen zöld almát válasszunk a salátához.
Hozzávalók (4 főre)
- 2 nagyobb darab zöld alma (Granny Smith)
- 3 szál szárzeller
- 150 gramm sajt (ementáli vagy gouda)
- 1 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál majonéz
- 130 gramm tejföl
- ízlés szerint frissen őrölt tarkabors
Elkészítés
1. Először mossuk meg az almát és a szárzellert.
2. Az almát ezután vágjuk kisebb, 1x1 centis kockákra.
3. A szárzellert daraboljuk fel vékony szeletekre.
4. Borítsuk ezeket egy tálba, majd öntsük rájuk a citromlevet. Keverjük össze alaposan őket.
5. Ezután a sajtot is vágjuk akkora kockákra, mint az almát. Adjuk hozzá ezt is a salátához.
6. Ha ezzel megvagyunk, a majonézt keverjük krémesre a tejföllel. Ezt ízesítsük tarkaborssal, majd öntsük rá az almára, zellerre és sajtra.
7. Alaposan keverjük össze a salátát.
8. Amikor elkészült, fedjük le, majd hűtsük 1-2 órán át.
(Forrás: Só Bors)