egy tál salátát tart egy kéz
Fotó: Shutterstock

Egy meglepő összetevő, amit kihagysz a salátádból, pedig nem kellene

Több zöldséget kellene enned, de egy kiadós és ízletes saláta elkészítése túl nagy erőfeszítésnek tűnik egy fáradt csütörtök délután? A végén általában egy tál tápanyagban gazdag, de ízetlen mixet kapsz rukkolával, kelkáposztával, fejes salátával, sajttal és krutonnal a tetején. Milyen unalmas!


Meglehetősen melós megpirítani a paradicsomot vagy a spárgát, hogy feldobd a zöldedet. Ehelyett ajánlunk egy dolgot, ami a lehető legkisebb erőfeszítéssel turbózza fel a szomorú saláták ízét a kitchn szerint.

Ez is érdekelhet: 4 előnyös hatás, amiért megéri mindennap salátát enni!

Úgy tűnhet, hogy a csípős szósz a tartalmasabb ételekhez, például a steakekhez és a tenger gyümölcseihez megy igazán, de a jó hírünk az, hogy még a leghervadtabb zöldeket is méltó ebéddé teszi. Megmutatjuk, hogyan építheted be az ételeidbe könnyedén!

​Mi olyan nagyszerű a Tabascoban?

A csípős szószok remekül megfűszerezik az ételt. De a Tabasco kis adagokban inkább ecetes, mint csípős jegyeket biztosít, így könnyebben beilleszthető a legkülönfélébb receptekbe. Ugyanez nem mondható el az általában sűrűbb vagy csípősebb paprikából készült szószokról, amelyek nagyobbat ütnek. A Tabasco a spektrum enyhébb oldalát képviseli, így jobban illeszkedik a salátákhoz is.

Hasonló témában: Íme néhány isteni saláta recept, amit mindenképp ki kell próbálnod!

Hogyan használd a​​ Tabascot?

Tabasco sz\u00f3sz \u00fcvegben, mellette paradicsom \u00e9s paprika szeletek

Fotó: Shutterstock

Először is, fogj egy kis üveg mérőpoharat, és nyomj bele egy púpnyi dijoni mustárt. Ezután szórj bele sót, borsot, fokhagymát, pirospaprika pelyhet és a Tabascót. Keverd össze az egészet, önts bele néhány kanál olívaolajat, majd öntsd a salátád tetejére. A csípős szósz nagyon jól kiegészíti a mustárt, és ha egy kis fetát vagy kéksajtot is belekeversz, még jobb lesz. A csípős szósz megadja a salátának azt az összetevőt, ami általában hiányzik belőle: egy kis szükséges harapást.

Arra azonban figyelj, hogy ne rázd a csípős szószt közvetlenül a zöldfűszerekre. Ha nem vigyázol − különösen a bosszúálló rukkolánál − a csípős szósz a levelek felületéről egyenesen a szemgolyódba pattoghat, miközben eszel. Az öntetbe keverés azonban megóv ettől a veszélytől.

A salátákhoz adott csípős szósz csak még finomabbá válik pár további összetevővel. A sült zöldségek és a quinoa ízének mindig jót tesz ez a plusz réteg, akárcsak a lazacnak és a csirkének. De ha csupán a hűtődben fonnyadozó salátát szeretnéd gyorsan elpusztítani, dobj egy kis csípős szószt az öntetedbe, és máris könnyebben megy majd!


A figyelmetekbe ajánljuk