Mindenki imádni fogja ezt a különleges salátaöntetet!

Pipacs

Mindenki imádni fogja ezt a különleges salátaöntetet!

A magyarok egyik kedvenc növényét tésztához, süteményekhez és likőrhöz is használták már, ám kevesen tudnak arról, hogy nem csak a klasszikus formákban lehet a mákot hasznosítani.



A Vince ismertette azt a receptet, amivel garantáltan meglepheted vendégeidet. A nyári meleg még mindig tart, a hőségben pedig gyakran jól esik egy könnyed saláta.

A mákos salátaöntet kiválóan kombinálja az édes és a pikáns ízeket, elkészítéséhez pedig nem kell semmilyen extra hozzávaló: minden alapanyag megtalálható egy átlagos magyar háztartásban.

A különleges salátát a Costco üzletlánc egyik terméke inspirálta, de nem kell Amerikába utazni ahhoz, hogy el tudd készíteni.

A Costco előre elkészített salátájában káposztasaláta, brokkoli, kelbimbó és kelkáposzta van összekeverve, melyet egy külön tasakba csomagolt vörösáfonya és tökmag egészít ki. A salátát persze saját ízlésedre igazíthatod, nem muszáj ezekből a zöldségekből elkészíteni. Választhatsz előrecsomagolt keveréket, de friss alapanyagokból is összerakhatod.

Ne hagyd ki! Frissen tartanád a salátakeveréket? Ez a titka!

Ezek a hozzávalók szükségesek a mákos salátaöntethez

  • ½ közepes citrom
  • ½ közepes narancs
  • 1 nagyobb tojásnak sárgája
  • 60 ml növényi olaj
  • 1 ek almaecet
  • 1,5 tk mák
  • só, bors (ízlés szerint)
  • ½ tk méz
  • ¼ tk hagymapor

Az elkészítéshez pedig így fogj hozzá!

1. Egy csatosüvegbe rakd bele a fél citrom lereszelt héját. Nagyjából 1 teáskanálnyi citromhéj szükséges a recepthez. Ezután facsard ki a levét, ebből is körülbelül 1 teáskanálnyira lesz szükséged. Facsard hozzá a fél narancs levét is, szintén 1 teáskanálnyi narancslé kell az öntethez.


2. Add hozzá a tojássárgát, a növényi olajat, az almaecetet, a mákot, a mézet, a hagymaport, illetve a sót és a borsot.
Ezt követően zárd le az edényt és rázd addig, amíg az öntet állaga krémes nem lesz.


3. Szedd ki az általad választott salátát egy tálba, öntsd rá a dresszinget, ezután pedig már fogyasztható is az étel.

A figyelmetekbe ajánljuk