zöldség, saláta

Frissen tartanád a salátakeveréket? Ez a titka!

Mindannyian belefutottunk már a kellemetlen meglepetésbe, hogy a frissen vásárolt saláta a hűtőben megposhadt. Van viszont egy egyszerű trükk, amivel megakadályozható a saláta vizesedése.



Természetesen érdemes a salátakeveréket a hűtőben tárolni, de a hideg önmagában nem gátolja meg a romlást. A saláták egyik legnagyobb ellensége az a vegyület, amire minden élőlénynek szüksége van: az oxigén.

A The Daily Meal-nek szerencsére van egy olyan megoldása, amivel elkerülhető, hogy a túl sok oxigénnek köszönhetően meginduljon a romlási folyamat.

Ehhez ironikusan nem kell más, mint a természet ellensége: a műanyag zacskó.

Olvass erről is! Nem csak a víz létezik: 5 hidratáló étel, amit ajánlott a kánikulában fogyasztani

tasak

Tasak magokkal töltve

Forrás: Cristi Ursera / Unsplash

Bár a simítózáras műanyag tasakok nem teljesen légmentesek, sokkal hatékonyabban képesek kizárni a levegőt, mint a különböző tárolóedények.

Mivel a növények alapvetően feldolgozzák a széndioxidot, mielőtt lezárjuk azokat, a tasakokba érdemes egyet belefújnunk. A lélegzetünkből kiáramló széndioxid segít a növényeknek egy picit tovább frissnek maradni.

Ez is érdekelhet: Íme, egy ízletes almás zellersaláta házilag

A frissesség megőrzését egy másik technika segítségével elősegíthetjük. Tépjünk le pár csíkot a konyhai papírtörlőből, a darabokat pedig rakjuk a tasakokban lévő saláta közé. A trükk azért működik, mert a papírtörlők beszívják a saláták nedvességét, ami kezeletlenül annak fonnyadását okozza.

Több receptről is írtunk már, a bulgursalátát pedig könnyedén feldobhatjuk egy kis zölddel.

Ezekre a hozzávalókra lesz szükségünk:

  • 1 csésze bulgur;
  • 1½ teáskanál só, elosztva;
  • ⅓ csésze felkockázott lilahagyma;
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj;
  • ¼ csésze friss citromlé 2 citromból;
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva;
  • 1 teáskanál kömény;
  • 1 teáskanál cukor;
  • ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors;
  • 1 piros paprika, kockára vágva;
  • 1 kisebb kígyóuborka felkockázva;
  • ½ csésze finomra vágott friss kapor;
  • ⅓ csésze finomra vágott friss petrezselyemzöld;
  • 1 darab 400 grammos konzerv csicseriborsó.
És persze az általunk választott salátakeverékre vagy fejes salátára.

A figyelmetekbe ajánljuk