Ez a friss fűszernövényekkel, apróra vágott zöldségekkel és csicseriborsóval ízesített bulgursaláta mindenki kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 1 csésze bulgur
- 1½ teáskanál só, elosztva
- ⅓ csésze felkockázott lilahagyma
- ¼ csésze extra szűz olívaolaj
- ¼ csésze friss citromlé 2 citromból
- 1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál kömény
- 1 teáskanál cukor
- ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 piros paprika, kockára vágva
- 1 kisebb kígyóuborka felkockázva
- ½ csésze finomra vágott friss kapor
- ⅓ csésze finomra vágott friss petrezselyemzöld
- 1 darab 400 grammos konzerv csicseriborsó
Elkészítése:
Tegyük a bulgurt egy nagy tálba és mossuk át alaposan. Majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg. Várjuk meg, amíg felforr, majd főzzük 5 percig. Ezután fedjük le a tálat szorosan fóliával, és hagyjuk állni körülbelül 15-30 percig, amíg az összes vizet fel nem szívja. Ha ezzel megvagyunk várjuk meg, amíg kihűl.
A petrezselymet és a lilahagymát vágjuk apróra, a paprikát és az uborkát kockázzuk fel.
Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a köményt, a cukrot, a borsot és a maradék 1 teáskanál sót. Adjuk hozzá a kihűlt bulgurt, a hagymát, a paprikát, az uborkát, a kaprot, a petrezselymet és a csicseriborsót. Jól keverjük össze, tálalás előtt tegyük hűtőbe minimum egy órára.