Mindössze huszonöt perc alatt elkészíthető ez a lazacos tészta, amely ráadásul kifejezetten egészséges is.
Közismert, hogy a halfélék nemcsak finomak, de egészségesek is: a bennük található omega-3 zsírsav és D-vitamin nélkülözhetetlen tápanyagok a szervezetünk számára.
Mi, magyarok ráadásul nem állunk olyan jól a halfogyasztás terén, mint a skandináv vagy a mediterrán országok.
Hogy ezt orvosoljuk, a BBC Good Food nyomán ajánlunk most egy könnyen elkészíthető, finom és egészséges lazacos tésztát négy főre!
Ez is érdekelhet: A tészta egészségesebb, mint gondolnánk. Miért kellene kihagyni az étrendből?
Hozzávalók:
- 350 g penne tészta
- 2 db, egyenként 175 g-os lazacszelet
- 1 evőskanál olívaolaj
- 2 evőskanál fenyőmag
- 1 pirospaprika (kimagozva, felszeletelve)
- 300 g szeletelt gomba
- 1 marék bazsalikomlevél
1. lépés
A lazac az egyik legegészségesebb halfajtának számít.
Photo by Oxana Kolodina on UnsplashFőzzük meg a tésztát a zacskóján olvasható útmutatás szerint. Adjuk hozzá a lazacszeleteket 6 perccel a főzés vége előtt.
2. lépés
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, aztán süssük ropogósra a fenyőmagokat. Adjuk hozzá a paprikát és várjunk, amíg megpuhul. Ezután jöhetnek a gombák is, melyeket szintén addig kevergessünk, amíg meg nem puhulnak. Ezt követően mérjünk egy merőkanálnyival a tészta vizéből a serpenyőbe.
Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Maradékmentő vacsora a hétköznapokra: csirkés tésztasaláta
3. lépés
Ha a tészta megfőtt, helyezzük a lazacszeleteket egy tányérra, és szűrjük le a tésztát. A lazacot vágjuk kisebb darabokra, majd keverjük össze a tésztával és a zöldségekkel.