Lazacos tészta.

Finom, egészséges és pillanatok alatt kész: lazacos tészta

Mindössze huszonöt perc alatt elkészíthető ez a lazacos tészta, amely ráadásul kifejezetten egészséges is.


Közismert, hogy a halfélék nemcsak finomak, de egészségesek is: a bennük található omega-3 zsírsav és D-vitamin nélkülözhetetlen tápanyagok a szervezetünk számára.

Mi, magyarok ráadásul nem állunk olyan jól a halfogyasztás terén, mint a skandináv vagy a mediterrán országok.

Hogy ezt orvosoljuk, a BBC Good Food nyomán ajánlunk most egy könnyen elkészíthető, finom és egészséges lazacos tésztát négy főre!

Ez is érdekelhet: A tészta egészségesebb, mint gondolnánk. Miért kellene kihagyni az étrendből?

Hozzávalók: 

  • 350 g penne tészta
  • 2 db, egyenként 175 g-os lazacszelet
  • 1 evőskanál olívaolaj
  • 2 evőskanál fenyőmag
  • 1 pirospaprika (kimagozva, felszeletelve)
  • 300 g szeletelt gomba
  • 1 marék bazsalikomlevél

1. lépés

Lazac.

A lazac az egyik legegészségesebb halfajtának számít.

Photo by Oxana Kolodina on Unsplash

Főzzük meg a tésztát a zacskóján olvasható útmutatás szerint. Adjuk hozzá a lazacszeleteket 6 perccel a főzés vége előtt.

2. lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, aztán süssük ropogósra a fenyőmagokat. Adjuk hozzá a paprikát és várjunk, amíg megpuhul. Ezután jöhetnek a gombák is, melyeket szintén addig kevergessünk, amíg meg nem puhulnak. Ezt követően mérjünk egy merőkanálnyival a tészta vizéből a serpenyőbe.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Maradékmentő vacsora a hétköznapokra: csirkés tésztasaláta

3. lépés

Ha a tészta megfőtt, helyezzük a lazacszeleteket egy tányérra, és szűrjük le a tésztát. A lazacot vágjuk kisebb darabokra, majd keverjük össze a tésztával és a zöldségekkel.

A figyelmetekbe ajánljuk