sok kávé

Rád is igaz? Általában ekkor és ennyi kávét iszunk, hogy a hatását is érezzük

Szigorúan csak egy csészével reggelente? Esetleg napszakonként legalább egy bögrével? Vajon mennyi kávét iszunk ahhoz, hogy a hatását is érezzük? Egy nemrégiben közzétett kutatás eredményei próbálnak választ adni.


Az Egyesült Államokban működő Onepoll piackutató cég összesen 2050 irodai dolgozót kérdezett meg kávéfogyasztási szokásaikról. Az eredmények alapján pedig kijelenthető, hogy kávérajongók vagyunk: a válaszadók több mint felének (66%) ugyanis kávéval indul a napja, ezt követi a víz (45%), majd az ízesített víz (30%) – írja a FoodandWine.

A megkérdezettek 59%-a a munkahelyére való megérkezést követően már issza is a második csodafeketéjét, 47%-uk pedig még be sem ért, amikor már a jegeskávén jár az esze.

k\u00e1v\u00e9z\u00e1s iroda

Illusztráció.

Shutterstock

Ami a kávé mennyiségét illeti: a megkérdezettek 77%-a mondta azt, hogy két vagy több csésze kávéra van szüksée ahhoz, hogy igazán produktívnak érezze magát egész nap. A válaszadók 24%-a mondta, hogy hétfőnként van a legnagyobb kávéigénye, és több mint a felük (60%) akkor is kávét iszik, amikor gyors felfrissülésre van szüksége.

A kutatás arra is kitért, hogy átlagosan mennyit költöttek kávéra a megkérdezettek: a felmérésben részt vevők hetente átlagosan 3,42 alkalommal vásároltak kávéházakban kávét, ilyenkor 2,56 italt fizettek k. Egy vásárlás alkalmával 6,27 dollárt, vagyis közel 2200 forintot fizetnek átlagosan.


A reggeli kávéfogyasztással egyébként érdemes vigyázni, az ugyanis egy másik, az angliai Bath Egyetem kutatói által végzett tanulmány szerint negatív hatással lehet a vércukorszint szabályozására.

Figyelmedbe ajánljuk! Túl keserű az eszpresszód? Próbáld ki a profi baristák trükkjét!

A figyelmetekbe ajánljuk