Könnyű és puha: így készíts egyszerűen japán sajttortát!

Könnyű és puha: így készíts egyszerűen japán sajttortát!

Az internetnek és a közösségi médiának köszönhetően a japán sajttorta népszerűsége világszerte megnőtt. Nem csoda, hiszen mindenkit lenyűgöz könnyed, pelyhes textúrájával és isteni ízével. Ha pedig még nem próbáltad, mindenképp érdemes elkészítened – ehhez mutatunk most egy pofonegyszerű receptet.


Hozzávalók:

  • 28 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1,2 dl tej
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 5 nagy darab tojás
  • 30 g liszt
  • 2 ek keményítő

Elkészítése:

Béleljük ki sütőpapírral egy tortaforma oldalát és alját, ezután kívülről fedjük be a formát két réteg alufóliával. Töltsünk meg egy tepsit vízzel, majd tegyük a sütő alsó rácsára, amit közben melegítsünk elő 150 fokra.

Ezt követően a tojásokat válasszuk szét. A puha vajat melegítsük egybe a krémsajttal alacsony lángon, míg elolvadnak és elvegyülnek. Végül húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a cukor felét.

Keverjük bele a tejet, a citromlevet és a vaníliát, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tojássárgákat. Szitáljuk bele a lisztet és a keményítőt, keverjük csomómentesre a masszát. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, amikor már nagyjából összeállt, keverjük bele a maradék cukrot. Addig verjük, míg szép, fényes nem lesz a hab.

Több részletben, egy spatula segítségével forgassuk a habot a krémsajtos alapba. Ha elvegyült benne, öntsük a masszát az előkészített formába. A formát üssük párszor a konyhapulthoz, hogy a légbuborékok távozzanak a tésztából.

Vegyük feljebb a sütőt 200 fokra. A tortaformát helyezzük a vízzel teli tepsibe, majd süssük 15 percig. Utána vegyük vissza a hőt 150 fokra, és süssük további 15 percig. Kapcsoljuk le a sütőt, de hagyjuk benne a tortát 30 percig, majd nyitott ajtónál még 10 percig.

A figyelmetekbe ajánljuk