Ez a könnyed barackos pite feldobja a nyári délutánokat.
Hozzávalók:
- 6 evőkanál lágyított, sótlan vaj, plusz még több a serpenyőhöz
- 1 csésze liszt, plusz még több a serpenyőhöz
- 3-4 érett őszibarack
- 3/4 teáskanál frissen őrölt szerecsendió
- 1 csésze kristálycukor, elosztva
- 1 nagy tojás
- 1/2 csésze író
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 teáskanál mandula kivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Majd vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát.
Ezt követően vágjuk össze az őszibarackot kisebb darabkákra, ha peddig ezzel megvagyunk egy közepes tálban tegyük a gyümölcsöt és szórjuk meg a szerecsendióval és 2 evőkanál kristálycukorral.
Ezután egy másik tálba keverjük össze a maradék vajat és még 2 evőkanál kristálycukrot, végül adjuk hozzá a tojást, az írót, a vaníliakivonatot és a mandulakivonatot és dolgozzuk össze. Majd adagoljuk hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük simára.
Ha kész, öntsük a tésztát az előkészített tepsibe. Nyomkodjuk a barackokat a torta tetejére, de akár a belsejébe is juthat. Süssük 10 percig, majd csökkentsük a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és süssük még 45-55 percig.