A tojáslikőrben az a legjobb – azon kívül, hogy isteni finom –, hogy pillanatok alatt és könnyen elkészíthető. Körülbelül 20 percet vesz igénybe az egész művelet – ennél pedig még az is több idő, hogy megtaláljuk azt a tökéletes csatosüveget, amibe áttöltjük az elkészült italt. Íme a tökéletes recept!
A tojáslikőr készítésének titkos trükkje a folyamatban rejlik, ami még a fűszerek és a likőr kiválasztásánál is bonyolultabb. Ha nem vigyázol, a tojáslikőr készítése közben nagyon rosszul sülhetnek el a dolgok. De te sem akarsz a bolti készítményhez folyamodni. Maradj tehát résen - ne kóstold meg előre a likőrt -, és kövesd ezeket a tippeket a legjobb házi tojáslikőrhöz.
Ez is érdekelhet: Köröket ver a forralt borra az alig ismert karácsonyi ital
Ahány ház, annyi szokás, de a cél közös: egy selymesen krémes ital, csomók nélkül.
Az elkészítés első lépése, hogy a tejet, a tejszínt, a tojássárgákat, a sima és a vaníliás cukrot, valamint a fahéjat összekeverjük, majd vízgőz felett, addig keverjük folyamatosan, amíg egy sűrű állagú krémet nem kapunk. Ezután pedig jön az a lépés, amit sokan kihagynak a hagyományos receptből: érdemes a felvert tojásfehérjét is hozzáadni.
Végül hagyjuk állni, amikor pedig kellőképp kihűlt, öntsük hozzá a rumot – és kész.