Egy nő egy kávésbögrét tart a kezében
Fotó: Shutterstock

4 könnyen elkészíthető forró ital a tél utolsó napjaira

Bár a tél már a végéhez közeleg, azért a meleg, koktélozós idő még odébb van. Éppen ezért összegyűjtöttük néhány egyszerű szívmelengető, forró italt. Ezekkel talán könnyebb lesz kibírni a tavaszi idő érkezéséig.


Házi chai

Hozzávalók:

  • fél gyömbér;
  • 1 szegfűszeg;
  • 2 zöld kardamom hüvelye;
  • egy csipetnyi édesköménymag;
  • 1 teáskanál fekete tea;
  • finomítatlan kókuszcukor;
  • 200 ml zabtej;
  • 200 ml víz.

A hozzávalók felsorakoztatása után a gyömbért és a fűszereket egy mozsárba kell helyezni, majd feltörni őket. Ezeket folytatásként egy mély lábasba tesszük, majd vízben felforraljuk őket. Amikor a víz eléri a forráspontját, akkor kerülhet bele a tea. Folyamatos melegítés közben hozzá lehet adni a zabtejet, majd mindezek után még három-öt percig a tűzön marad az edény.

Amint ez megvan, már csak be kell cukrozni, és mehet is egy teáskannába a házi chai.

Forró csokoládé egy kis csavarral

Egy b\u00f6gre forr\u00f3 csokol\u00e1d\u00e9

Fotó: Unsplash/Giancarlo Duarte

Ha már unod a szokásos forró csokit, akkor itt az ideje egy kicsit felturbózni a megszokott receptet. Ehhez nincs más dolgunk, mint elkészíteni a desszertet a hagyományos módon, illetve hozzáadni egy pár különleges összetevőt. A vízzel és tejjel elkevert forró csokihoz 20 ml zöld Chartreuse gyógynövénylikőrt kell önteni.

Ezt követően tejszínhabbal érdemes díszíteni, és kész is a különleges, alkoholos édesség.

Máglya tea

Egy ember egy b\u00f6gre te\u00e1t tart a kez\u00e9ben

Fotó: Unsplash/Kira auf der Heide

Egy igazán tüzes recept a hideg éjszakákra. Az Earl Grey teát valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, de ez a változata talán még nem annyira ismert. A keverék legbonyolultabb munkafolyamata, az a levendulával ízesített méz elkészítése. Ehhez fele-fele arányban kell vizet és mézet összekeverni, majd a kis levendulalevelet lassan áztatni benne.

Folytatásként a levelet kiszedjük a mézből, ami végül a pohárba kerül a teával és egy kis füstös whiskyvel. Az arányokkal érdemes kísérletezni, de kétségtelenül egy új gasztronómiai élményt nyújt majd az estéknek.

Forró almás csésze

Végezetül pedig egy nagyon egyszerű almás recept. A még zavaros almalevet fel kell forralni. Előtte viszont még belekeverünk egy rúd fahéjat, három szegfűszeget, egy csillagánizst, egy narancs fél héját és egy leheletnyi mézet. A forralás után a kész lét már csak bele kell önteni a ginnel megtöltött csészébe, és lehet is fogyasztani.

Forrás: Independent

A figyelmetekbe ajánljuk