Ha választanunk kellene a melegebb és hidegebb évszakok között, a legtöbben az előbbire voksolnánk. Persze sokszor elfelejtjük, milyen hangulatos tud lenni egy-egy didergősebb nap, ha feldobjuk valami igazán lélekmelengetővel. Legyen az egy csésze forrócsoki, egy bögre tea, egy kasmírpulóver vagy akár egy kupica pálinka. Mutatjuk a legjobbakat!


Nincs is annál jobb érzés, amikor egy hidegebb, szabadban töltött nap után megérkezünk otthonunkba, és barátaink, szeretteink társaságában közösen szürcsölgetjük a bögrékbe töltött forralt bort. De hogy mikkel tudjuk kiegészíteni az ehhez hasonló pillanatokat? Összeszedtük a kedvenceinket.

Luxus forrócsoki

Wittard

Aki életében legalább egyszer kóstolt már magasabb minőségű csokoládét, tudja, hogy valóban van különbség a boltok polcain találhatók és a luxusmárkák termékei között. Ugyanez vonatkozik a forrócsokikra, melyeknek alapanyagai pontosan ezekből a magas minőségű csokoládékból készülnek. Ilyen például a Whittard által piacra dobott kollekció, amelyben összesen háromféle terméket találunk: a csomag ét-, tej- és fehércsokis téli finomságot rejt – a legelső kakaótartalma ráadásul 70%. A gyártó ajánlása alapján, ha igazán krémes állagú italt szeretnénk barátainkkal szürcsölgetni, mindenképp forró tejjel készítsük el a Whittard forrócsokiait, a vizet pedig felejtsük el. Az egyenként 120 grammos kiszerelésekből egy bögre forrócsokihoz 3 teáskanálnyi porra van szükségünk, a kollekció tehát összesen 18 adagot tartalmaz.

Ár: 6200 Ft

Stílusos térelválasztó kandalló

Instagram/@modus_fireplaces

A karácsonyi filmek talán legmeghittebb pillanata, amikor a szereplők egy bögre forró teával, esetleg forraltborral letelepednek a kandalló elé melegedni. Valószínűleg a legtöbben irigykedünk ezeket a képsorokat látva, és irigykednénk akkor is, ha az adott filmben a Modus által forgalmazott 2000TS típusú térelválasztó díszítené a színészek nappaliját. Ez az egyedülálló és gyönyörűen megtervezett, modern kandalló ugyanis válaszfalként is funkcionál. A 2000TS három oldalról nyitott, így a lángok – kiegészülve a stílusos kerámiarönkökkel, lávakövekkel, valamint a parázzsal – lenyűgöző látványt nyújtanak. A kandalló füstmentes bioetanollal működik, ami a legideálisabb a modern tűzhelyek esetén. A terméket könnyen kezelhetjük egy távirányító segítségével: igényeinknek megfelelően szabályozhatjuk azt is, hogy épp milyen tüzet szeretnénk látni a kandallóban.

Az önmagát melegítő bögre

uncommon goods

És ha már kandalló – nem éppen felemelő élmény, amikor a ropogó tűz mellett kicsit elbóbiskolunk, majd amikor felébredünk, észleljük, hogy forrócsokink időközben kihűlt, így muszáj felkelnünk a kényelmes pozícióból, hogy újramelegítsük az italunkat. Ezt a problémát küszöböli ki a OHOM önmelegítő kerámiabögréje, amelyhez egy vezetéknélküli töltő is jár. Utóbbi optimális hőfokon tartja kedvenc forró italunkat. Ha pedig elfogyasztottuk a teát vagy forrócsokit, nincs más dolgunk, mint levenni a bögrénket és kicserélni a telefonunkra – a multifunkcionális OHOM ugyanis a készülékünket is feltölti energiával.

Ár: 22 000 Ft

A kasmírpulcsik magasiskolája

A meleg kasmírpulóver olyannyira a tél szimbóluma lett, hogy szinte minden ünnepi filmben feltűnik belőle legalább egy. Rengeteg luxuskonszern gyárt ilyen pulcsikat, a Leret Leret darabjai viszont különleges karakterrel rendelkeznek.

A New York-i székhelyű márkát egy testvérpáros, Edouard és Andrea Leret alapították alig egy éve, 2019-ben. És hogy miért? Szerették volna, hogy a kasmírpulcsik szórakoztatóak legyenek. Eduardo szerint márkájuk kialakításánál a legtöbb ideig a tökéletes fazon megtalálása tartott – ez végül egy enyhén karcsúsított, környakú darabban csúcsosodott ki. Andrea szerint ez a forma tökéletesen illeszkedik mindenkihez nemtől és kortól függetlenül. Ez persze önmagában még nem lenne elég ahhoz, hogy valami teljesen újat mutassanak más márkákkal összehasonlítva. A Leret-testvérek kasmírpulóvereinek különlegessége a mintákban keresendő: a játékos illusztrációktól kezdve, a modernista absztrakt kompozíciókon át, egészen a legkülönlegesebb kígyóalakokig mindent megtalálunk. Olyan luxustermékek ezek, amelyek akár a legegyszerűbb farmerokat is feldobják a hideg napokon.

Ár: 140 000 HUF

Schiszler Pálinka a hideg, téli napokra

Vajon melyik ital illik a legjobban a téli napokra? Természetesen a legtöbb országban erre a kérdésre rávágnák, hogy forraltbor, esetleg puncs, de mi magyarok tudjuk, hogy – természetesen ügyelve a mértékre – ilyenkor a legjobb meginni egy-egy finom pálinkát. Ha pedig tényleg jó minőségű gyümölcspárlat mellett szeretnénk dönteni, akkor válasszunk Schiszler Pálinkát.

A Schiszler Pálinkák számára Trieszt 1914-ben alapított egyik legszebb és legősibb történelmi kávézójában, az Antico CaÇè San Marco Libreria e ristorantéban Daniele Riccobon barman különleges koktélokat álmodott meg, melyek „lelkét" a gyümölcsösen zamatos, ízgazdag pálinkák adják. Az Aranyló oltalmazó névre keresztelt koktél főszereplője a Schiszler Irsai Olivér szőlőpálinkája, amelynek minden cseppjében a bársonyos muskotályos íz fedezhető fel.

És hogy miért fontos nekünk ez a történet? Keresve sem találhatunk ennél tökéletesebb téli italt: az Aranyló oltalmazóba nem kell más, mint:

  • 60 ml forró Oolong China Milky tea (lehűtve)
  • 30 ml akácméz
  • 30 ml Schiszler szőlőpálinka

Miután elkészítettük a teát, 10 percig pihentetjük, majd feloldjuk benne az akácmézet. Ha kihűlt, beletöltjük a pálinkát és némi jeget adunk hozzá. Megkeverjük, majd egy füles tumbler pohárba vagy üvegpohárba töltve fogyaszthatjuk.

(x)

Friss

Szakemberek szerint, ha stresszesek vagyunk, simogassunk bocikat

Erőteljesen meg tudunk nyugodni állatok simogatása közben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk