Öt eszköz a lendületes évkezdéshez

2020 viszontagságait követően nem csoda, ha reményekkel telve kezdjük el az új évet. A legtöbben bízunk benne, hogy 2021 jobb lesz, mint az előző esztendő és ezért – talán – meg is teszünk mindent. Bár néha újévi fogadalmaink rövid időn belül eltűnnek a süllyesztőben, egy-kettőt sikerül huzamosabb ideig fenntartanunk. És hogy miket várunk ezektől? Új lendületet!


Hiszen valójában erről szólnak az újévi fogadalmak: szeretnénk, ha életünk könnyebben haladna előre. Ezt persze átvitt értelemben és szó szerint is érthetjük, utóbbihoz pedig mutatunk is pár tökéletes eszközt.

Luxusbicikli a Louis Vuittontól

1817 volt talán az egyik leglendületesebb év az emberiség történetében, már csak azért is, mert ebben az évben készült el a kerékpárok első verziója, a vesszőparipa. Azóta több mint kétszáz év telt el, a bicajok pedig óriási fejlődésen mentek keresztül – ezt az állítást pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy már a legnagyobb luxusmárkák is gyártanak kétkerekűeket. A Louis Vuitton biciklije kézzel készült, első verzióját pedig még 1912-ben, a mára ikonikussá vált párizsi kerékpárműhelyben, a Maison Tamboite-ben szerelték össze. A luxuskonszern márkajelzése megtalálható az eszköz vázán és kosarán, kormánya 54 centiméter széles, bőrrel borított, magassága 165 centiméter, kerekeinek átmérője pedig – melyeken szintén megtalálható a márka neve – 70 centiméter.

Ár: 8,5 millió forint

Esztitikus futópad a sport szerelmeseinek

Az egyik legkedveltebb mozgásforma a futás, amelynek egyetlen problémája, hogy szabadtéri verzióját nagyban befolyásolja az időjárás. Esőben, szélben vagy fagyban az igazán elhivatott futókon túl kevesen tudjuk rávenni magunkat, hogy kültéren fussunk. Ha mégis felhúznunk a futócipőt, tegyük inkább az otthonunk melegében. Ebben az esetben azonban szükségünk lesz egy futópadra is. Válaszhatjuk például a NOHrD által piacra dobott Sprintbokot, amely karcsú, ívelt formájával és fakeretével tökéletes kiegészítője lesz lakásunknak. Ez a futópad nem igényel semmilyen beállítást, így minden esetben tulajdonosa igényeihez igazodik: futhatunk lassan vagy gyorsan, a Sprintbok leköveti dinamikánkat – a kéztartóhoz erősített táblagép segítségével pedig akár mozgás közben megnézhetjük kedvenc sorozatunkat vagy felkészülhetünk vizsgáinkra is. A Sprintbok teherbírása 160 kilogrammban maximalizált, futófelülete pedig 160 cm x 45 cm.

Retro külső, modern belső: Alpha Motor Ace Coupe

Kevés stílusosabb dolog létezik a retro köntösbe öltöztetett modern autóknál. Önmagukban hordozzák a múltat, mégsem érezzük azt, hogy idejét múltak lennének. Ilyen járművet dobott piacra most az Alpha Motor, melynek Ace Coupe-ja akármelyik hollywoodi filmben szerepelhetne. A mindössze 4,2 méter hosszú, kétüléses sportautó olyan klasszikus négykerekűeket idéz meg formájával, mint az Aston Martin DB5. Műszerfala tökéletesen letisztult, nem is találunk rajta mást, csak egy GPS-vezérlőt, ami a navigáción kívül a kedvenc számaink lejátszására is alkalmas. Ha pedig ez mind nem lenne elég, azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az Ace Coupe alig 6 másodperc alatt képes 60 km/h-ra felgyorsulni.

Ár: 9,4 és 11,4 millió forint

A legstílusosabb gördeszka

Luxusmárkák kerékpárjai után miért ne jöhetnének a luxusmárkák gördeszkái? Utóbbi szintén egy szubkultúra fontos eleme, így nem csoda, hogy azok, akik ennek a közösségnek a tagjai, a legstílusosabb deszkákat szeretnék használni. A Hermés Long Boardja például magán visel minden olyan stílusjegyet, ami jellemző a francia luxuskonszernre. A kézzel festett gördeszka hossza 90, szélessége pedig 27,4 centiméter.

A jövő tükre

Instagram/@getthemirror

Az elmúlt években soha nem látott mértékben ugrott meg az okoseszközök száma: az okostelefonokon és órákon kívül léteznek már okoshűtők, -televíziók és -autók is. Már-már úgy érezzük, hogy egy futurisztikus film szereplői vagyunk, és egyben minden ilyen eszközzel csak könnyebb lesz az életünk. Itt van például máris az egyik legújabb okoseszköz, a Mirror, ami gyakorlatilag egy beépített kamerával ellátott tükör. Fejlett kameratechnikájának köszönhetően ez az eszköz másodpercek alatt képes egy interaktív intelligens edzőteremmé változni, melynek algoritmusai valós idejű visszajelzést adnak céljaink és preferenciáink alapján. Ha ez mind nem lenne elég, a Mirror még arra is képes, hogy barátainkkal közösen vegyünk részt az edzéseken, nincs ugyanis más dolgunk, csak közösen csatlakozni a kiválasztott programra.

A figyelmetekbe ajánljuk