Kiskedvenceink többnyire szeretnek körülöttünk lófrálni, mégis, vannak olyan kutyafajták, amelyek kicsit jobban körülzsongnak minket, mint a többi. Talán te is meglepődsz, melyek ezek.


Labrador

Unsplash /Chewy

A labrador nem véletlenül a kisgyerekes családok egyik első választása. Barátságos és nyugodt természete tökéletesen illik az otthoni idillbe, persze főként akkor, ha családi házban tudjuk tartani. Elég ragaszkodó jelleme van, méretei ellenére is szinte mindig megpróbálkozik vele, hogy az ölünkben pihenjen. Ha ez mégsem sikerül neki, legalább ahhoz ragaszkodik, hogy a mancsával hozzánk érjen, mert így érzi magát igazán biztonságban.

Magyar vizsla

Unsplash /John Spence

Földi kutyánk mérhetetlenül szereti a gazdáját, akkor a legboldogabb, ha a közelében lehet. Leginkább a közös kirándulásokat élvezi, hiszen hatalmas mozgásigénye van. Miután pedig kifutkározta magát, biztos, hogy a gazdi mellett akarja majd lehajtani a fejét.

Máltai selyemkutya

Unsplash /Treddy Chen

Ő már egy lakás és gazdi-barátabb fajta, olyan szempontból, hogy aprócska méretével szinte bárhogyan elfér az ölünkben is. Ez pedig esetében több mint szükséges, hiszen nagyon ragaszkodik a gazdájához, akivel szoros kapcsolatot épít ki, és akit ahova csak tud, elkísér. Tipikusan az a kutya, amely lakáson belül is lohol utánunk.

Mopsz

Unsplash /Charles Deluvio

Röfögő barátunk mérhetetlenül barátságos és nyugodt természettel rendelkezik, nem véletlenül az egyik kedvenc időtöltése, ha egész nap pihenhet velünk a kanapén. A mopszok híresek ragaszkodó természetükről, csakis és kizárólag akkor boldogok, ha a gazdival lehetnek.

Kis olasz agár

Unsplash /Brian Taylor

Az agarak híresek a gyorsaságukról, erről a fajtáról azonban egészen más ugrik be nekünk, miután megismertük. Ez a különleges szépségű kutya nemcsak, hogy rendkívül játékos, de tele van szeretettel, és mindent csak azért csinál, hogy lenyűgözze gazdáját. A hangulatunk is nagyban befolyásolja őt, szinte teljesen ránk hangolódik.

via Bien.hu

Friss

Tegnap havazott, mára ideért a tavasz

A hét első felében az ország bizonyos részein még havazott, reggelente pedig fagyra ébredtünk. Miután hétfő hajnalban az év eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét mérhettük, ma már a tavaszi napsütést élvezhetjük.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk