A forró csokoládé sokak kedvence, bár elsőre akarva-akaratlanul azt gondolnánk, hogy az a gyerkőcök itala. Ez azonban hatalmas tévedés, pláne, ha egy kevéske alkohollal fűszerezzük a még ünnepibb hangulat kedvéért.


A téli, főleg az ünnepi időszak közkedvelt alkoholos forró italai többnyire a forralt bor és a puncs. A rummal vagy whiskey-vel megbolondított forró csoki azonban biztos, hogy a legmakacsabbakat is meggyőzi arról, hogy ez bizony az idei szezon itala.

Hozzávalók

  • 1/2 dl rum/whisky
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 rúd fahéj
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Először hozzáadjuk a tejhez a mézet, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt azt egyveleget folyamatos kavargatás mellett felforraljuk. Ezt követően belekockázzuk az étcsokoládét és felöntjük a kiválasztott alkohollal. Végül addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Érdemes azonnal, persze egy kis óvatossággal fogyasztani!

via Player.hu

A figyelmetekbe ajánljuk