A forró csokoládé sokak kedvence, bár elsőre akarva-akaratlanul azt gondolnánk, hogy az a gyerkőcök itala. Ez azonban hatalmas tévedés, pláne, ha egy kevéske alkohollal fűszerezzük a még ünnepibb hangulat kedvéért.


A téli, főleg az ünnepi időszak közkedvelt alkoholos forró italai többnyire a forralt bor és a puncs. A rummal vagy whiskey-vel megbolondított forró csoki azonban biztos, hogy a legmakacsabbakat is meggyőzi arról, hogy ez bizony az idei szezon itala.

Hozzávalók

  • 1/2 dl rum/whisky
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 rúd fahéj
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Először hozzáadjuk a tejhez a mézet, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt azt egyveleget folyamatos kavargatás mellett felforraljuk. Ezt követően belekockázzuk az étcsokoládét és felöntjük a kiválasztott alkohollal. Végül addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Érdemes azonnal, persze egy kis óvatossággal fogyasztani!

via Player.hu

Friss

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Mutatjuk, mit ehetsz és mit nem lefekvés előtt

Mindnyájunkkal megeshetett az, hogy éhesek maradtunk lefekvés előtt. Ezzel nincs semmi gond, hiszen késő este is ehetünk egészséges ételeket, de meg is előzhetjük az esti éhséget.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk