savanyított fokhagyma
Fotó: Shutterstock

Az egész internet megőrül ezért a fokhagymás finomságért

Savanyított fokhagymagerezd, kakukkfű, csípős szósz, csilipor. Ez a rendkívül egyszerű, négyösszetevős receptet az utóbbi időben kapták fel a TikTok felhasználói – nemhiába. Egy teljesen új ízvilágú savanyúságot kapunk, amit biztos, hogy mindenki imádni fog.


Az alábbi videón az látható, ahogy egy üveg pácolt fokhagymához bőséges adag srirachát ad a videó készítője. Ez a szósz egyébként a kínai konyha egyik sokat használt, napérlelte chili paprikából készült krémes, csípős kiegészítője, amit legtöbb üzletben meg is vásárolhatunk.

Ezt is olvasd el! Túl csípős lett a vacsora? Pár csepp ebből és megmentheted

@trendingsintiktok

lala pickled garlic trend #pickledgarlic #garlicwithsriracha #pickled #food #trend #trending #fyp #fy #fypage

Ahhoz, hogy elérjük a megfelelő szintű csipősséget, ezt követően hozzáadunk egy csipetnyi kakukkfüvet és egy kis csiliport. Utolsó lépésként megrázzuk az üveget, hogy minden összekeverdjen. A pikáns nassolnivaló el is készült.

Ha még komplexebbé szeretnénk tenni az ízélményünket, a Daily Meal tippje szerint tehetünk még bele rizst is, hiszen egy egyrészt magába szívja a lé erős ízét. Másrészt viszont enyhíti a fokhagyma pikáns fűszerességét is.

Ez is érdekelhet: Ezt a hibát szinte mindenki elköveti a fokhagyma aprításakor

Honnan lesz savanyított fokhagymánk?

fokhagymaFotó: Shutterstock


Akár otthon is elkészíthetjük.

Igaz, hogy a boltból viszonylag könnyű beszerezni, saját fokhagymánk savanyításával azonban magunk szabhatjuk meg az összetevőket és így pedig ízlés szerint fűszerezhetjük is tovább.

Ha elhatároztuk magunkat, az első lépés – a friss fokhagymák beszerzése után – a gerezdek meghámozása. Hasznos trükk ehhez: tegyük őket egy tálba, majd fedjük le egy hasonló méretű tányérral. Kezdjük el rázogatni addig, amíg az összes héj le nem válik a gerezdekről. Ezeket egyébként nem érdemes kidobni, mivel többféleképpen fel tudjuk használni.

Miután meghámoztuk, tegyük a gerezdeket egy üvegbe, és kezdjünk el dolgozni a páclével. Ezutóbbi vízből, ecetből, borsból, sóból, cukorból, korianderből, köményből és mustármagból áll. Tegyük ezeket a hozzávalókat egy serpenyőbe, és főzzük közepes lángon.

Keverjük meg a páclét, hogy elkerüljük az égést, és húzzuk le a serpenyőt a tűzről, amint az forrni kezd. Öntsük a páclét a fokhagymagerezddel együtt az üvegbe, de ne töltsük meg teljesen. Miután rátettük a fedelet az üvegre, hagyjuk kihűlni a tartalmát, mielőtt a hűtőszekrénybe tennénk. Fogyasztás vagy a fenti recept elkészítése előtt pedig hagyjuk egy hétig pácolódni a sós lében.

A figyelmetekbe ajánljuk