fokhagymák

Praktikus tipp a konyhából: így távolítsd el a kellemetlen fokhagymaszagot az ujjaidról!

Ha gyakran főzöl, és pucoltál már fokhagymát, akkor biztosan te is jártál már úgy, hogy a szaga rajta maradt a kezeiden. Többszöri kézmosás után is nehéz megszabadulni tőle, ám ezzel a tippel búcsút inthetünk fokhagymaszagú ujjaknak!


Ha van valaki, akitől érdemes lehet elfogadni a tanácsokat a konyhában, az Martha Stewart. A vendéglátás királynője már régóta osztja meg tanácsait könyveiben, magazinjában, weboldalán, és most már a TikTok-csatornáján is. A legutóbbi praktikus tippje pedig igazán egyszerű és nagyon hasznos lehet.

Ez is érdekelhet: A legértékesebb részét nem használjuk a fokhagymának, pedig kellene

Tudod, hogyan lehet lemosni a fokhagyma szagát az ujjaidról? Nyiss meleg vizet, és használj egy ilyen vágókést. Bármilyen rozsdamentes acélból készültet. Csak dörzsöld meg rajta az ujjaidat a folyó víz alatt, és a fokhagyma szaga eltűnik

– mondta Stewart a videóban.

@marthastewart My quick tip for keeping clean and fresh while doing Thanksgiving cooking! #marthacooks #tiktokpartner #learnontiktok #thanksgiving #cooking #tiptok ♬ original sound - Martha Stewart

A fokhagyma ízét és szagát a kéntartalmú vegyi anyagok adják, de miért tűnik el az illat, ha a késhez dörzsöljük az ujjainkat?

Az allicin nevű anyag a felelős azért, hogy a kezünk is szagos lesz. A rozsdamentes acél egy ötvözet, amely túlnyomórészt vasból készül, de krómot is tartalmaz. A króm pedig oxidréteget képez a kés felületén, amely megvédi a vasat a rozsdásodástól. A dörzsölés során az oxidréteg reakcióba lép a fokhagymából származó allicinnel, így az a kezünk helyett a rozsdamentes acél felületén tapad meg.


A figyelmetekbe ajánljuk