Ételek, amelyek szigorúan tiltólistásak a királyi családban
A királyi család tagjai szigorú protokoll szerint élik mindennapjaikat. A világ minden pillanatban az ő mozdulataikat figyeli, így kivétel nélkül tökéletesnek kell mutatkozniuk, ám jó pár szabály a négy fal között is érvényes rájuk. Ugyanis a királynő jelenlétében nem ehetnek akármit, hiszen akadnak olyan élelmiszerek, amit II. Erzsébet egyenesen száműzött a palotából.

Fokhagyma 

​Talán ez az egyik legismertebb tiltólistás fűszer, melyet nem fogyaszthatnak a család tagjai. Miért? A válasz egyszerű. A királyi fenségeknek gyakran kell nyilvános szerepléseket vállalniuk, ahol számtalan emberrel elegyednek beszélgetésbe, ekkor pedig nem lehet rossz a leheletük. Ám Fülöp hercegnek az egyik kedvenc fűszere, így ő néha megtagadta felesége kérését és, ha nem együtt étkeztek fogyasztott fokhagymás steaket. A fokhagyma mellett a hagyományos hagymától is távol tartják magukat.

Tészta, rizs, krumpli

A királynő ügyel az egészségére, így kerüli azokat az ételeket, melyeknek magas a keményítőtartalma. Tésztát, rizst és krumplit kizárólag különleges alkalmakor szolgának fel a Buckingham-palotában. Ez a szabály azonban nem vonatkozik az egész családra, csupán akkor kell betartaniuk a szigorú előírást, ha Erzsébet királynővel ebédelnek / vacsoráznak.

Kagyló

A tengeri gyümölcsök milliók kedvenc ételei. A homár, a kagyló, az osztriga és a rák mind izgalmas ételek, de a brit királyi családban tilos a fogyasztásuk. Ugyanis ezektől az ínyencségektől lehet a legkönnyebben ételmérgezést kapni. Bár ezt a szokást is van, aki megszegi. Ugyanis Károly herceg elvétve, de szokott kagylót enni.

Félig átsült steak

A steak imádók és neves séfek valószínűleg megegyeznének abban, hogy a steak félig átsülve az igazi. Ropogós kéreggel, belül omlós, rózsaszínes hússal. Igazán ínycsiklandó még elképzelni is, de nem a királynőnek. Őfelsége nem nagy rajongója a félig átsült húsnak, jól átsütve kedveli, ami amúgy is szerencsés, hiszen a királyi család számára nyers hús fogyasztása tilos. A különféle E-coli és listera bacilusok okozta ételmérgezés elkerülése miatt.

A figyelmetekbe ajánljuk