fagylalt

A 2024-es, immár 26. Év Fagylaltja versenyt Kecskeméten rendezték, írja az MTI. A rekordszámú, összesen 90 nevező közül nem volt könnyű kiválasztani a legkülönlegesebbet.


Az Év Fagylaltja verseny indulói idén is a nézőközönség előtt készítették el a különleges fagylaltokat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a minőségi desszert megalkotásának fortélyait.

A verseny célja a hagyományos, magas minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, az odafigyeléssel készült termékek iránti kereslet növelése, ezáltal pedig a magyar cukrászat színvonalának fellendítése.

A kecskeméti versenyre idén rekordszámú, összesen 90 fagylalt érkezett, a korábbi évek díjnyerteseivel együtt pedig összesen 130 féle fagylaltvariációt kóstolhattak meg az érdeklődők az egynapos rendezvényen.

A fagylaltokat cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije is értékelte.

A cukrászdák és kézműves fagyizók versenyének aranyérmese és egyben az Év fagylaltja vándorkupa nyertese a balatonfüredi A kis Bergmann CukrászdaTökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű desszertje lett, amely Bergmann Nándor munkája.

Ezüstérmet kapott a Meggyes pekuccino, Vadócz Jenő fagylaltja (Promenád Kávéház, Balatongyörök), a bronzérmet pedig a székesfehérvári Damniczki CukrászdaSzerenád nevű fagyija nyerte el, amely Damniczki Balázs alkotása.

A mentes kategória aranyérmese Marsa Éva Heléna Sárgabarack lime maracujája lett – ezt az ízt a nagykőrösi Vanília&Gelartóban kóstolhatjuk majd meg. A házigazda Kecskemét tiszteletére meghirdetett sárgabarack kategória győztese a Mámoros marillen lett, ami Márton Sándor alkotása (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred).

A közönségdíjat szintén egy barackos fagylalt, a Kecskeméti sárgabarackos gombóc dióbundában kapta, amely Szabados Norbert fagylaltja (König-Units Kft., Üllő), Kecskemét Megyei Jogú Város különdíját pedig a Kecskeméti mosolygós barack, Pokoraczki Ágnes alkotása (Bahama Kézműves Fagyizó, Újfehértó) nyerte el.

A figyelmetekbe ajánljuk