A spárgát többféleképpen eltudjuk készíteni, de talán az egyik legközkedveltebb változata a selymes krémleves.
Hozzávalók
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 közepes db burgonya
- 50 dkg zöldspárga
- 50 g vaj
- 7 dl zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg sajt
Elkészítés
Pirítsuk fel a hagymát, ezt követi a burgonya, amit szintén megpucolunk és felkockázzuk. A spárga fás, alsó részeit törjük le, a fejeket vágjuk össze, majd a szárát is daraboljuk fel. Ezután egy edényben a hagymát pároljuk meg vajon, és adjuk hozzá a krumplit és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig pároljuk tovább. Ezt követően öntsük fel az alaplével, ízesítsük, és főzzük puhára. Turmixoljuk krémesre a levest, majd öntsük vissza a lábasba. Végük adjuk hozzá a tejszínt és a spárgafejeket, forraljuk fel, és tálalhatjuk is. Reszelhetünk bele sajtot, készíthetünk hozzá krutont, de akár bacon chipszet is!