gombrakrémleves

Lehetetlen elrontani: őszi gombrakrémleves-recept

A legtöbben a hideg idő beköszöntével a teát vagy forrócsokit, esetenként a forralt bort választják melengető folyadék gyanánt, ám a különböző levesek szintén tökéletesen megfelelnek erre a célra. Ha pedig az adott leves krémes is, az csak hab a tortán. Ezt az egyszerű gombakrémleves-receptet pedig szinte lehetetlen elrontani.


Hozzávalók:

  • 2 ek vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 kk kakukkfű
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 db leveskocka
  • 200 ml habtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 8 dl víz
  • 6 szelet bacon

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd vajon üvegesre futtatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, és 1-2 percig kevergetjük. Felöntjük vízzel, beledobjuk a leveskockát és a petrezselymet, megszórjuk a fűszerekkel, és 15 perc alatt megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, és még egyszer átforraljuk. Közben a bacont felcsíkozzuk, zsírjára sütjük, szűrőlapáttal kiszedjük, és a levesre halmozva tálaljuk.

A figyelmetekbe ajánljuk