A legtöbben a hideg idő beköszöntével a teát vagy forrócsokit, esetenként a forralt bort választják melengető folyadék gyanánt, ám a különböző levesek szintén tökéletesen megfelelnek erre a célra. Ha pedig az adott leves krémes is, az csak hab a tortán. Ezt az egyszerű gombakrémleves-receptet pedig szinte lehetetlen elrontani.
Hozzávalók:
- 2 ek vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db vöröshagyma
- 50 dkg csiperkegomba
- 2 kk kakukkfű
- 1 ek petrezselyem
- 1 db leveskocka
- 200 ml habtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 8 dl víz
- 6 szelet bacon
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd vajon üvegesre futtatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, és 1-2 percig kevergetjük. Felöntjük vízzel, beledobjuk a leveskockát és a petrezselymet, megszórjuk a fűszerekkel, és 15 perc alatt megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, és még egyszer átforraljuk. Közben a bacont felcsíkozzuk, zsírjára sütjük, szűrőlapáttal kiszedjük, és a levesre halmozva tálaljuk.