borsókrémleves

Ínycsiklandó, bársonyos és egészséges: hagyományos zöldborsókrémleves

Ez az ínycsiklandó borsókrémleves, selymes, egészséges és, ami a legfontosabb könnyen elkészíthető. Próbáld ki te is!


Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 1 kis fejvöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • cukor
  • tejszín
  • olaj
  • 1 kis fej újhagyma
  • tejföl

Elkészítése:

Egy edénybe tegyünk kevés olajat, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát az összezúzott fokhagymával pároljuk meg. Adjuk hozzá a zöldborsót, pároljuk rövid ideig fedő alatt, ezt követően pedig öntsük fel körülbelül 1 liter vízzel. Ízesítsük só, borssal és adjunk hozzá egy kis cukrot.

Amikor a borsó megpuhult, botmixerrel turmixoljuk simára. Abban az esetben, ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis vizet. Ízlés szerint tejfölt vagy tejszínt keverhetünk bele, ezután pedig forraljuk át 1-2 perc alatt. Pirított bacon kockákkal, vagy kenyérkockákkal tálaljuk.

A figyelmetekbe ajánljuk