Próbáld ki az egyik legfinomabb gombakrémleves receptet!
Ha imádod a krémleveseket ezt nem hagyhatod ki!

Hozzávalók

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kukorica vagy burgonyakeményítő
  • csomóba kötött fűszer zöldség (1 babérlevél, pár szál petrezselyem, kis szál borsika fű)
  • 8 dkg vaj (tartsuk hidegen a legvégéig)
  • 7 ek erőleves sűrítmény ( leveskockával)
  • 2-3 ek tejszín
  • 1 kk curry
  • só és borz ízlés szerint
  • fél citrom leve

Elkészítése

Az alaposan megtisztított gombát leöblítjük citromos vízzel, hogy meg ne barnuljon. Ezt követően pedig felszeleteljük és 1,5 liter vízben főni tesszük. Beledobjuk a fűszercsomót, az apróra vágott hagymát, az összetört fokhagymát, sót és borsot.

Ezután fél órás, lassú főzés után kivesszük a fűszercsomót és a többit a szűrön keresztül átpasszírozzuk, de le is turmixolhatjuk.

Az evőkanálnyi vízzel oldott keményítőt elkeverjük kevés forró lével, majd gyors kavargatás közben hozzáöntjük a többi leveshez. Visszatesszük a tűzre és öt perc forralás után, megízesítjük erőleves sűrítménnyel, curryvel, tejszínnel és a hideg vajdarabkákat is adagoljuk hozzá.

Ha mindezzel megvagyunk, szinte azonnal fogyaszthatjuk. Akik nem szeretik üresen, piríthatnak hozzá apró kenyérkockákat, tálaláskor pedig megszórhatjuk egy kis petrezselyemmel is.



Forrás: Francia Finomságok dióhéjban

A figyelmetekbe ajánljuk