A tavasz üdeségét varázsolja tányérunkba ez a szuperzöld, selymesen krémes, izgalmas leves.
Mentás zöldborsó-krémleves
Fotó: Bácsi Róbert László
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb burgonya
- 300 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
- 700 ml zöldségalaplé/víz
- egy marék friss mentalevél
- frissen facsart citromlé
- tengeri só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Egy lábasban hevítsünk fel két evőkanál olívaolajat, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és forraljuk fel. Főzzük fedő alatt kb. 8–10 percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és főzzük tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ekkor adjuk hozzá a mentát.
Botmixerrel pürésítsük a levest; ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kis vízzel, majd tálaljuk melegen. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, és csepegtessünk bele néhány csepp citromlevet.
Recept: Nagy Zita és Tóth Anita