zöldborsó
Fotó: Mikolaj Idziak / Unsplash

Mentás zöldborsó-krémleves

A tavasz üdeségét varázsolja tányérunkba ez a szuperzöld, selymesen krémes, izgalmas leves.


Mentás zöldborsó-krémleves

z\u00f6ldbors\u00f3 kr\u00e9mleves

Fotó: Bácsi Róbert László

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb burgonya
  • 300 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 700 ml zöldségalaplé/víz
  • egy marék friss mentalevél
  • frissen facsart citromlé
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors


Elkészítés:
Egy lábasban hevítsünk fel két evőkanál olívaolajat, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és forraljuk fel. Főzzük fedő alatt kb. 8–10 percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és főzzük tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ekkor adjuk hozzá a mentát.
Botmixerrel pürésítsük a levest; ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kis vízzel, majd tálaljuk melegen. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, és csepegtessünk bele néhány csepp citromlevet.

Recept: Nagy Zita és Tóth Anita

A figyelmetekbe ajánljuk