sárgaborsókrémleves sárgaborsó leves
A sárgaborsó nem mindenki kedvence, de nagyon ízletes leves készíthető belőle.


Az ízletes sárgaborsókrémleveshez a következő hozzávalókra lesz szükség:

  • 500 g sárgaborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 póréhagyma, apróra vágva
  • 3 összezúzott fokhagymagerezd
  • 2 kis sárgarépa, 1 cm-es kockákra vágva
  • 2 kakukkfű ág
  • 1 liter alaplé (ami helyettesíthető vízzel is)
  • 750 ml víz
  • 2 evőkanál enyhén pirított napraforgómag
  • 2 evőkanál enyhén pirított tökmag

Az elkészítéshez helyezzük az előáztatott sárgaborsót egy nagy serpenyőbe, és öntsük fel 1,5 liter, forrásban lévő vízzel. Főzzük közepesen magas hőfokon a szemeket, amíg meg nem puhulnak.

Közben egy másik nagy fazékban hevítsük fel az olajat közepesen alacsony hőfokon. Dobjuk rá a hagymát, póréhagymát, fokhagymát, sárgarépát és a kakukkfüvet. Ezt addig kevergessük, amíg a hagyma meg nem puhul.

Ezután lecsepegtetjük a sárgaborsót, és hozzáadjuk a zöldségekhez az alaplével és a vízzel együtt. Forraljuk fel, majd állítsuk közepesre a hőt és gyorsan pároljuk az egészet 20 percig. Vegyük ki a kakukkfű ágakat, majd várjuk meg, míg kihűl. Ezt követően botmixerrel pürésítsünk és fűszerezzünk ízlés szerint. A levest tökmaggal, napraforgómaggal és kakukkfűvel tálaljuk.

(Forrás: Taste)

A figyelmetekbe ajánljuk