A gazpacho egy spanyol hűtött krémleves érett paradicsommal, uborkával, paprikával, zellerrel és hagymával, amit rendkívül egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- 1kg paradicsom
- 1db kígyóuborka
- egy fél vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- másfél evőkanál balzsamecet
- 70ml olívaolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A paradicsomokat mossuk meg, aztán pedig hántsuk le a héjját. Semmiképpen se rakjuk forró vízbe, hiába lenne úgy gyorsabb. A gazpacho ugyanis egy nyers leves. A lehámozott paradicsomot ezután vágjuk fel, az uborkát hámozzuk meg, majd öntsük össze mindkettőt.
A felvágott hagymát és fokhagymát is adjuk hozzáadjuk. Végül jöhet a balzsamecet és az olívaolaj, illetve a só. Ha ez mind egyben van, már csak össze kell turmixolnunk, majd a hűtőbe tennünk lehűlni. Amennyiben túl sűrű lenne, egy picit hígíthatjuk közben vízzel. Ha pedig kihűlt, fogyaszthatjuk is!