A spanyolok kedvenc zöldségkrémlevese: készíts te is gazpachót!

A gazpacho egy spanyol hűtött krémleves érett paradicsommal, uborkával, paprikával, zellerrel és hagymával, amit rendkívül egyszerű elkészíteni.


Hozzávalók:

  • 1kg paradicsom
  • 1db kígyóuborka
  • egy fél vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • másfél evőkanál balzsamecet
  • 70ml olívaolaj
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, aztán pedig hántsuk le a héjját. Semmiképpen se rakjuk forró vízbe, hiába lenne úgy gyorsabb. A gazpacho ugyanis egy nyers leves. A lehámozott paradicsomot ezután vágjuk fel, az uborkát hámozzuk meg, majd öntsük össze mindkettőt.

A felvágott hagymát és foghagymát is adjuk hozzáadjuk. Végül jöhet a balzsamecet és az olívaolaj, illetve a só. Ha ez mind egyben van, már csak össze kell turmixolnunk, majd a hűtőbe tennünk lehűlni. Amennyiben túl sűrű lenne, egy picit hígíthatjuk közben vízzel. Ha pedig kihűlt, fogyaszthatjuk is!

(Nosalty)

A figyelmetekbe ajánljuk