A krémlevesek hamar elkészülnek, és még azok számára is kényelmes és gyors megoldás lehet, akik nem igazán tapasztaltak a konyhában. A következő receptünknél pedig a sajtimádok előnyt élveznek, hiszen egy sajtkrémlevest mutatunk.
Hozzávalók:
- 15 dekagramm trappista sajt
- 15 dekagramm füstölt sajt
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 deciliter tejszín
- 2 darab tojássárgája
- só és bors ízlés szerint
- 4 deciliter zöldség- vagy csirkealaplé
- 8 szelet bacon
Elkészítése:
A sajtokat reszeljük le. A bacon szeleteket saját zsírjukon, mindkét oldalán süssük pirosra, a ropogós szeleteket vágjuk fel ízlés szerint, lehetnek kisebb, de nagyobb darabok is. Ezután az alaplevet forraljuk fel, ha esetleg éppen nincs kéznél, használjunk vizet és ételízesítő kockából 1-2 darabot. Ha felforrt, tegyük bele a sajtokat, sózzuk, borsozzuk és akár szerecsendiót is adhatunk a leveshez. Ezt követően lassú lángon kevergessük, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Ha besűrűsödött a leves, vegyük le a tűzhelyről.
A tejszínt a tojások sárgájával keverjük ki, majd tegyünk hozzá pár merőkanállal a forró levesből és keverjük össze. A levest tegyük vissza a tűzhelyre, csorgassuk bele a tejszínes keveréket, forraljuk egybe, majd vegyük le a tűzhelyről. És kész is. Tálaláskor tegyük hozzá a bacon chipsszet.