Krémes, lágy alpesi sajt és bársonyos fehérbor találkozása egy villámgyorsan elkészíthető receptben. Raclette imádóknak kötelező!
Allgaui sajtleves fehérborral
Hozzávalók:
- 40 g vaj
- 15 g finomliszt
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dl alaplé
- 200 g ementáli sajt, lereszelve
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín (35%)
- 2 tojássárgája
- frissen őrölt fehér bors
- tengeri só
- snidling
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, és közepes lángon megdinszteljük rajta a lisztet úgy, hogy még fehér maradjon. Felöntjük a borral és az alaplével, majd pár percet gyöngyöztetjük. Közben a tejfölt, a tejszínt, a reszelt sajtot és a tojássárgákat simára keverjük, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Gyöngyözésig hevítjük, majd levesszük a tűzről. Azonnal tálaljuk a tetején snidlinggel és friss pirítóssal.
Recept: Chez Sennerei