Mámorító sajtleves!

Fotó: VinCE Magazin/Talabér Géza

Mámorító allgaui sajtleves fehérborral

Krémes, lágy alpesi sajt és bársonyos fehérbor találkozása egy villámgyorsan elkészíthető receptben. Raclette imádóknak kötelező!


Allgaui sajtleves fehérborral

Hozzávalók:

  • 40 g vaj
  • 15 g finomliszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dl alaplé
  • 200 g ementáli sajt, lereszelve
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín (35%)
  • 2 tojássárgája
  • frissen őrölt fehér bors
  • tengeri só
  • snidling


Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, és közepes lángon megdinszteljük rajta a lisztet úgy, hogy még fehér maradjon. Felöntjük a borral és az alaplével, majd pár percet gyöngyöztetjük. Közben a tejfölt, a tejszínt, a reszelt sajtot és a tojássárgákat simára keverjük, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Gyöngyözésig hevítjük, majd levesszük a tűzről. Azonnal tálaljuk a tetején snidlinggel és friss pirítóssal.


Recept: Chez Sennerei

Related Articles Around the Web

Friss

Fotó: Unplash / Rebecca

Zöld utat kapott a pink prosecco

Nem múlik a rózsaszínű láz: a pink ital már jó ideje nem csak a koktélok szerelmeseinek kiváltsága. Az elmúlt pár évben lezajló rozéboom-ot már korábban elirigyelték a párlatkészítők, és most egy új szabályozásnak köszönhetően a buborékok rajongói is örülhetnek.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS