Baconbe tekert sült datolya, a tökéletes vendégváró előétel
Fotó: Shutterstock

Baconbe tekert sült datolya, a tökéletes vendégváró előétel

A párosítás elsőre talán meghökkentőnek tűnhet, ám a ropogós bacon sós, zsíros ízvilága különleges egyveleget alkot az édes, ám kicsit fanyar, puha datolyával. Habár nem a legszebb előétel, mégis pillanatok alatt elfogy majd a tányérunkról. Ha vendégeket várunk, győződjünk meg arról, hogy elegendő mennyiséget készítünk. Ráadásul, ha nem szeretnénk plusz töltelékkel felturbózni az előételt, a két hozzávalón kívül csak fogpiszkálóra van szükségünk.

Az Amerikai Egyesült Államokban a hálaadáskor gyakran látni a datolya-bacon kombinációt az ünnepi terítéken. Szerencsére az elkészítése is könnyű, így nem kell órákat bíbelődnünk a konyhában. A datolya vásárlásánál figyeljünk, hogy magozottat válasszunk. A Medjool a legjobb minőségű és legfinomabb ízű, így mindenképp ezt a fajtát keressük. Érdemes a csomagolásból kiválogatni a nagyobb, puhább darabokat az aszott, szárazabb gyümölcsök helyett. A bacon esetében próbáljunk közepes vastagságú szeleteket választani.

Hozzávalók:

  • 20-24 darab datolya
  • 110 gramm kecskesajt vagy kéksajt (de ízlés szerint más típusú sajtot, például füstölt cheddart vagy goudát is választhatunk)
  • 340 gramm bacon
  • 20-24 darab pirított mandula (opcionális)
  • fogpiszkálók

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Így készítsük el:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd béleljünk ki sütőpapírral egy tespit.
  2. Ha szeretnénk mandulával vagy sajttal kipróbálni a receptet, finoman vágjunk bele a datolyába és óvatosan töltsük meg.
  3. Vágjuk félbe a bacont keresztirányban, majd a datolyákat egyenként tekerjük bele.
  4. Szúrjunk egy-egy fogpiszkálót mindegyik feltekert baconbe, hogy ne essenek szét a hozzávalók.
  5. Süssük a datolyákat 15 percen keresztül, ám mikor már megpirult az egyik oldaluk, óvatosan forgassunk át a másik felükre, hogy egyenletesen piruljanak meg. Várjuk meg, míg szobahőmérsékletűre hűlnek, majd tálaljuk az előételt.

A figyelmetekbe ajánljuk