Egy egészséges nutella recept, ami biztosan az egész család kedvence lesz.
Hozzávalók:
- ½ csésze meleg víz (nem felforralt)
- ¼ csésze apróra vágott, kimagozott datolya
- 1 ¼ csésze sótlan, blansírozott mogyoró
- 1 csésze apróra vágott csokoládé (60% kakaó), olvasztva
- ⅓ csésze holland kakaópor
- ¼ csésze juharszirup
- 2 evőkanál repceolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- ¼ teáskanál só
Ez is érdekelhet:Szellem a pohárban, szusimennyország és a hegycsúcs – ellátogattunk a YAMA-ba
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Keverjük össze a meleg vizet és a datolyát egy kis tálban, ezután pedig hagyjuk állni, amíg a datolya megpuhul, körülbelül 15 percig. A mogyorót egy rétegben terítsük el az előkészített sütőlapon. Süssük, időnként megkeverve, amíg illatos nem lesz és éppen csak barnulni kezd, nagyjából 12-15 percig.
Ezt követően tegyük át a mogyorót egy turmixgépbe és dolgozzuk simára, madj adjuk hozzá a datolyát és a vizet.
Ha ezzel megvagyunk adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, a kakaót, a juharszirupot, az olajat, a vaníliát és a sót is.Végül dolgozzuk addig, amíg a keverék teljesen sima és krémes nem lesz. Amennyiben a keverék túl sűrű, adjunk hozzá 2-3 teáskanál vizet.
Szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben legfeljebb 3 napig, hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Ha hűtőben tároljuk, felhasználás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre állni.