házi nutella

Így készíthetsz otthon egészséges nutellát!

Egy egészséges nutella recept, ami biztosan az egész család kedvence lesz.



Hozzávalók:

  • ½ csésze meleg víz (nem felforralt)
  • ¼ csésze apróra vágott, kimagozott datolya
  • 1 ¼ csésze sótlan, blansírozott mogyoró
  • 1 csésze apróra vágott csokoládé (60% kakaó), olvasztva
  • ⅓ csésze holland kakaópor
  • ¼ csésze juharszirup
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ¼ teáskanál só

Ez is érdekelhet:Szellem a pohárban, szusimennyország és a hegycsúcs – ellátogattunk a YAMA-ba

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Keverjük össze a meleg vizet és a datolyát egy kis tálban, ezután pedig hagyjuk állni, amíg a datolya megpuhul, körülbelül 15 percig. A mogyorót egy rétegben terítsük el az előkészített sütőlapon. Süssük, időnként megkeverve, amíg illatos nem lesz és éppen csak barnulni kezd, nagyjából 12-15 percig.

Ezt követően tegyük át a mogyorót egy turmixgépbe és dolgozzuk simára, madj adjuk hozzá a datolyát és a vizet.

Ha ezzel megvagyunk adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, a kakaót, a juharszirupot, az olajat, a vaníliát és a sót is.Végül dolgozzuk addig, amíg a keverék teljesen sima és krémes nem lesz. Amennyiben a keverék túl sűrű, adjunk hozzá 2-3 teáskanál vizet.

Szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben legfeljebb 3 napig, hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Ha hűtőben tároljuk, felhasználás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre állni.

A figyelmetekbe ajánljuk