Ez a pizzaszósz recept szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető, igazi olasz ízekkel, amelyeket mindenki imádni fog.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis hagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 x 400 g-os konzerv paradicsom
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 1 babérlevél
- 2 evőkanál szárított oregánó
- 2 teáskanál barna cukor
- 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
Elkészítése:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben alacsony lángon, majd adjuk hozzá a hagymát és egy nagy csipet sót. Kezdjük el dinsztelni, majd amikor üveges tegyük hozzá a fokhagymát, és pirítsuk további egy percig. Ezt követően adagoljuk hozzá a paradicsomot és pürésítsük a babérral, az oregánóval és a cukorral együtt.
Ezután forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot. Fedő nélkül 30-35 percig pároljuk, amíg besűrűsödik, utána fűszerezzük. Ha igazán sima mártást szeretnénk, botmixerrel még rásegíthetünk, de anélkül is tökéletes. Legvégül keverjük a bazsalikomot hozzá.