mogyoróvajas energiagolyó

Egészséges nasi pillanatok alatt: mogyoróvajas energiagolyó

Az egészséges táplálkozás fontos része, hogy megtaláljuk azokat az ételeket, amelyek segítik fenntartani testünk energiaszükségletét, miközben ízletesek és könnyen elkészíthetők. A mogyoróvajas energiagolyó pedig ideális választás lehet, hiszen gyorsan és egyszerűen elkészíthető!


A mogyoróvaj gazdag zsírokban, fehérjében, és rostban, amelyek hozzájárulnak a test energiaellátásához és az éhség kontrollálásához. Emellett kitűnő forrása az E-vitaminnak és a B-vitaminoknak. Az energiagolyócskák pedig könnyen hordozhatók és ideálisak olyan helyzetekben, amikor szükségünk van egy kis energiára, akár a munkahelyünkön vagy utazás közben.

Olvasd el ezt is! 5 gyümölcs, amiben nagyon kevés kalória van

Hozzávalók:

  • 1 csésze natúr mogyoróvaj
  • 1/2 csésze méz vagy juharszirup (választhatsz mézféléket is)
  • 1 1/2 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze apróra vágott dió vagy mogyoró
  • 1/2 csésze apróra vágott aszalt gyümölcsök (pl. datolya, sárgabarack, cseresznye)
  • 1/4 csésze chia mag
  • egy csipet só
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

  1. Egy közepes méretű tálban a mogyoróvajat és a méz/juharszirupot keverjük össze, majd adjuk hozzá vanília kivonatot is, és kevergessük, amíg a keverék egyenletes nem lesz.
  2. Egy másik tálban pedig a zabpelyhet, az apróra vágott diót/mogyorót, az aszalt gyümölcsöket, a chia magot, és egy csipet sót keverjünk össze,
  3. Ezt követően lassan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és dolgozzuk össze.
  4. Készítsük elő a tepsit, amelyet sütőpapírral bélelünk.
  5. Formáljunk kis golyókat a masszából és helyezzük őket a sütőpapírra.
  6. Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni legalább 2 órán keresztül, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtjük.

A figyelmetekbe ajánljuk