Az egészséges táplálkozás fontos része, hogy megtaláljuk azokat az ételeket, amelyek segítik fenntartani testünk energiaszükségletét, miközben ízletesek és könnyen elkészíthetők. A mogyoróvajas energiagolyó pedig ideális választás lehet, hiszen gyorsan és egyszerűen elkészíthető!
A mogyoróvaj gazdag zsírokban, fehérjében, és rostban, amelyek hozzájárulnak a test energiaellátásához és az éhség kontrollálásához. Emellett kitűnő forrása az E-vitaminnak és a B-vitaminoknak. Az energiagolyócskák pedig könnyen hordozhatók és ideálisak olyan helyzetekben, amikor szükségünk van egy kis energiára, akár a munkahelyünkön vagy utazás közben.
Olvasd el ezt is! 5 gyümölcs, amiben nagyon kevés kalória van
Hozzávalók:
- 1 csésze natúr mogyoróvaj
- 1/2 csésze méz vagy juharszirup (választhatsz mézféléket is)
- 1 1/2 csésze zabpehely
- 1/2 csésze apróra vágott dió vagy mogyoró
- 1/2 csésze apróra vágott aszalt gyümölcsök (pl. datolya, sárgabarack, cseresznye)
- 1/4 csésze chia mag
- egy csipet só
- 1 teáskanál vanília kivonat
Getty Images
Ez is érdekelhet: A 6 legegészségesebb tejféle a dietetikusok szerint
Elkészítése:
- Egy közepes méretű tálban a mogyoróvajat és a méz/juharszirupot keverjük össze, majd adjuk hozzá vanília kivonatot is, és kevergessük, amíg a keverék egyenletes nem lesz.
- Egy másik tálban pedig a zabpelyhet, az apróra vágott diót/mogyorót, az aszalt gyümölcsöket, a chia magot, és egy csipet sót keverjünk össze,
- Ezt követően lassan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és dolgozzuk össze.
- Készítsük elő a tepsit, amelyet sütőpapírral bélelünk.
- Formáljunk kis golyókat a masszából és helyezzük őket a sütőpapírra.
- Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni legalább 2 órán keresztül, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtjük.