Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatjuk ezeket a zabszeleteket.
Liam Charles receptje vegánoknak is kiváló csemege. Elkészítése mindössze egy órát vesz igénybe. 18-20 darabhoz a következő hozzávalókra lesz szükség:
- 350 g aszalt datolya
- 220g vegán szójamargarin/ sima margarin
- 110ml agave szirup
- 100g pekándió apróra vágva
- 120g mazsola
- 90g mag vegyesen
- 300 g zabpehely
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd tegyünk sütőpapírt egy körülbelül 20x30 cm-es formába.
A datolyákat zúzzuk le egy konyhai aprítógéppel.
Ezután vegyük le a tűzről és keverjük össze a többi hozzávalóval őket. Tegyük a masszát a formába, a tetejét egyengessük el egy kanál hátával, majd süssük 35-40 percig. Csak akkor vágjuk fel, amikor teljesen kihűlt a zabszelet.
(Forrás: Guardian)