Fűszerek
Fotó: Shutterstock

A túl csípős ételek ízén is lehet változtatni

Túl csípős lett a főétel? Ezzel az egyszerű zöldséggel könnyedén megmentheted!

A csípős fűszerekkel csínján kell bánni, mert egyetlen rossz mozdulat és az étel olyan erős lesz, hogy még a legbátrabbak sem merik majd megkóstolni. A Vince összeállításából azonban kiderül, hogy létezik egy olyan módszer, amivel könnyedén orvosolhatjuk a problémát.


Az ételek lelkét kétségtelenül a fűszerek adják, de előfordulhat az, hogy valamiből túl sok kerül az elkészítendő fogásba. Ha ez a sóval történik meg, azt viszonylag könnyű kezelni, hiszen egy kis hígítással elvehetjük a túlságosan sós ízt. De vajon mi a teendő akkor, ha nem a só, hanem a chilipaprika vagy más, erősen csípős fűszerből került túl sok az ételbe?

Ezt is olvasd el! Otthon is könnyedén készíthetünk pisztáciakrémet – recept!

A Vince szerint jó ötlet lehet, ha tejfölt adunk a fogáshoz, ám több olyan étel is van, aminek nem áll jól a krémesebb állag. Egy másik – ennél jóval meglepőbb – módszer az, ha egy kanálnyi mogyoróvajjal próbáljuk enyhíteni a csípősséget. Bár a célnak valóban megfelel, a mogyoróvaj intenzív íze sokakat elriaszthat ettől.

krumpli

Pár szem krumpli tökéletesen elveheti a túl csípős ízt

Shutterstock

Az előbbieknél akad azonban egy sokkal egyszerűbb és hatékonyabb módszer is, ami talán sokakat meglephet. Ez pedig nem más, mint hogy

az elkészítés során mossunk meg egy krumplit, hámozzuk meg, majd dobjuk be a fazékba.

Ez is érdekelhet! A külföldiek szerint ezek a legrosszabb magyar ételek

A burgonya viszonylag gyorsan és hatékonyan képes magába szívni a fűszereket, ráadásul később felhasználhatjuk más ételekhez is.

A figyelmetekbe ajánljuk