Bár tudjuk, hogy egészségtelen, mégis milliók rajonganak a különféle chipsekért. Nem is meglepő, hogy évek óta próbálják megfejteni a tökéletes burgonyaszirom titkát. Ezzel a hozzávalóval pedig garantáltan olyan házi snacket készíthetünk, aminek senki sem tud majd ellenállni.
A házi chips készítése azzal az előnnyel is jár, hogy a fűszerezésben kreatívak lehetünk. Az egyik különleges ízesítés, amit ki lehet próbálni az a csípős méz. A méz és a paprikapehely kombinációja egyszerre ad fűszerességet és egy enyhe édességet a rágcsálnivalónak, így nem lesz olyan forró, égető érzés, mintha csak csípős szósszal fűszerezett burgonyaszirmot ennénk – írja a The Daily Meal.
Ez is érdekelhet: Elfogyott a chipshez a nachos-szósz? Készítsd el magadnak!
Hozzávalók:
- 1/2 csésze méz
- 1 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 teáskanál friss gyömbér, reszelve
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/4 teáskanál cayenne bors (vagy ízlés szerinti mennyiségű, attól függően, mennyire szeretnéd csípőssé tenni)
- 1 evőkanál szezámolaj
Elkészítés:
- Egy közepes méretű serpenyőben melegítsük fel a szezámolajat közepes lángon.
- Adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát és reszelt gyömbért. Pirítsd őket pár percig, amíg illatos lesz a keverék.
- Adjunk hozzá a mézet, almaecetet, citromlevet, fekete borsot és cayenne borsot.
- Főzzük a szószt alacsony lángon, néha megkeverve, kb. 5-7 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik.
- Kóstoljuk meg, és ízlés szerint adjunk hozzá több mézet vagy fűszert.
- Ha elértük a kívánt ízt és sűrűséget, vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
- Ezután locsoljuk meg a nyers krumpli szeleteket, majd mehet is a sütőbe 180 fokon, 15-20 percig, amíg ropogósra és aranyszínűre nem sül.