Néhány evőkanál ebből a bacon szószból feldobhat bármilyen húsételt és tésztákat, a legjobb pedig, hogy könnyen elkészítheted!
Hozzávalók:
- 3 evőkanál vaj
- 1 vastag szelet szalonna, apróra vágva
- 3 evőkanál liszt
- másfél csésze csirke alaplé
- háromnegyed csésze tejszín
- 1evőkanál tört fekete bors
- 6 újhagyma (vagy póréhagyma), fehér és zöld része, vékonyan felszeletelve, plusz extra a díszítéshez
- só
ElkészÍtése:
Egy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Ezután adjuk hozzá a szalonnát, és főzzük 3-5 percig, amíg a zsír ki nem olvad. Majd tegyük hozzá a lisztet is, majd keverjük össze, és főzzük kis lángon, gyakran kevergetve, amíg aranyszínű lesz, 4-6 percig.
Ezt követően jöhet a csirke alaplé és a tejszín, ezt alacsony hőfokon főzzük, amíg sűrű, önthető mártássá nem válik, kb. 10 percig. Ezután vegyük le a tűzről. Keverjük bele a borsszemeket és a hagymát, legvégül pedig ízesítsük.