buffalo csirkeszárny

Csípős és ropogós amerikai ínyencség: a Buffalo csirkeszárny

A Buffalo csirkeszárny egy rendkívül népszerű amerikai étel, ami szinte minden helyi büfében megtalálható, s minden vendéglátós a saját titkos receptje alapján készíti el. A pikáns csirkét általában mártogatóssal kínálják és isteni finom.


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkeszárny
  • 2 dkg vaj
  • 4 ek csiliszósz
  • 2 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • csipet bors
  • csiprz só
  • tk citromlé
  • 3 ek kéksajt
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A csirkeszárnyak végét vágjuk le, majd a hajlatban vágjuk ketté, ezután pedig törölgessük szárazra. Ezt követően forró olajban süssük egészen ropogósra és aranybarnára. Következő lépésként a vajat egy serpenyőben olvasszuk meg, adjuk hozzá a csiliszósz és vegyük le a tűzről.

A sajtot morzsoljuk össze, tegyük hozzá a majonézt, a tejfölt, a borsot, a sót, a fokhagymát és a citromlevet, és az egészet alaposan keverjük össze. A csirkeszárnyat egy tálban beleforgatjuk csiliszószba, ezután pedig a kéksajtos mártással már tálalhatjuk is.

(mindmegette.hu)

A figyelmetekbe ajánljuk