Aki járt már Olaszországban, jó eséllyel ismeri a gyönyörű, halványzöld színben pompázó pisztáciakrémet, amely az itáliai konyha egyik legkedveltebb alapanyaga. Szerencsére otthon is pikk-pakk összedobhatjuk, pláne hogy mindössze két összetevő szükséges az elkészítéséhez. Ráadásul a pisztácia nagyon egészséges, hiszen omega-3 és omega-6 zsírsavakban gazdag.
A házi készítésű pisztáciakrém előállításához mindössze tejszínre és pisztáciamasszára van szükség, amit bármelyik élelmiszer üzletben beszerezhetünk. A különleges ízű, krémes hab akár egy hétig is eláll a hűtőben. Tökéletes fagylalthoz, friss gyümölcsös tortához, palacsintához, de akár még bundáskenyérre, vagy egyszerűen csak egy pirítósra kenve is.
Ez is érdekelhet! Igazi klasszikus az angolok karácsonyi pudingja, amivel lenyűgözhetjük a családot – recept!
Így készítsük el:
- Tegyük a pisztáciamasszát és a tejszínt egy nagyobb tálba, majd dolgozzuk össze alaposan egy botmixer segítségével. Figyeljünk arra, hogy egységesen, a tála alját is érje a konyhai gép. Ha nem áll a rendelkezésünkre botmixer, habverővel is dolgozhatunk.
- A pisztáciakrém akkor készül el, amikor nagyon krémes, sűrű állagúvá válik, akár egy cukormáz.